Haberler

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor! 3 talepleri var

Güncelleme:

Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Teklif hazırlığı yaptıklarını belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "En düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuları masaya taşıyacağız. Memurlara kira yardımının verilmesi ve bununla birlikte 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesini önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos'ta başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, tekliflerini sahadan gelen talepleri dikkate alarak hazırladıklarını söyleyerek "En düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuları masaya taşıyacağız. Memurlara kira yardımının verilmesi ve bununla birlikte 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesini önemsiyoruz." dedi.

MEMUR-SEN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek. Görüşmelere sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Memur-Sen, sözleşme tekliflerini ve izlenecek yol haritasını belirlemek üzere dün Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu topladı.

120 MADDELİK TEKLİF PAYLAŞILACAK

Toplantıda, 74'ü yeni, 29'u korunması gereken, 17'si ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan olmak üzere toplam 120 teklif üzerinde mutabık kalındı. Maaş artış oranlarıyla birlikte kira yardımının da aralarında bulunduğu 120 maddelik teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak Memur-Sen, aynı gün teklif dosyasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI, EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİNİN ÜCRETİNDEN DÜŞÜK OLMAMALI"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, tekliflerini sahadan gelen talepleri dikkate alarak ve bilimsel verileri göz önünde bulundurarak hazırladıklarını söyleyerek, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısıyla da teklif dosyasının şekillendiğini belirtti. Tekliflerini içeren dosyada tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren konuların yer aldığını vurgulayan Tonbul, 21 Temmuz'daki Memur-Sen İl Başkanları Toplantısı'nın ardından teklif ettikleri madde sayısının 120'nin üzerine çıkacağını kaydetti.

"SÖZLEŞME MASASINA TAŞIYACAĞIZ"

Tonbul, tekliflerinin ana omurgasını 2024-2025 yıllarındaki maaş ve aylık artışların oluşturduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:

"Maaş artış oranlarının yanında memurlara kira yardımının verilmesi, önemsediğimiz tekliflerimiz arasında. Kamu çalışanlarının aileleriyle huzur ve refah içerisinde yaşaması için bu teklifte ısrarcıyız. Bununla birlikte 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dile getirdiği en düşük memur maaşının, en düşük kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuları masaya taşıyacağız. Görüşmelerde, maaş artışı kadar sosyal haklarda da ısrarcı olacağız. Bu doğrultuda kapsayıcı bir içeriğe sahip teklif dosyamızda mühendisler, müdürler, şefler, genel idari hizmetler sınıfı ve diğer teknik personel başta olmak üzere ihmal edilen tüm grupların taleplerine yer verdik. Son dönemde aylık artış beklentileri karşılanmayan memur emeklilerini de düşünerek, emeklilerin aylıklarını artıracak teklifleri de sözleşme masasına taşıyacağız."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

3600 Ek Gösterge 3600 Ek Gösterge Memur Sen Memur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

mahmut:

Memur çalışırken yüksek alıyor zaten ee bir de emekli olunca yok ben daha fazla prim ödedim. Sen ödemedin çalıştığın devlet kurumu ödedi. Çalışırken seni korudu diye emelki olunca da diğerlerinden farklı olarak çok istiyorlar. yazık aç gözlülük

27
133
yanıtYanıtla
sütçü imam horasanlı:

Senin okuduğun yada çocuk okuttugun var mı. Memura devlet brüt maaşını eline verse memur da yatırır sigortasını içinden . Ama devlet içinden kesiyor alıyor gecikmeye kalmasın diye. Oradan boş boş konuşuyorsun. Emekli hakkını istiyor sadaka yada haraç istemiyor. Hükümet çalışmayan tembellere, Suriyeli afganliya bakacagina memuruna emeklisine baksın. Zenginlerin vergilerine af getireceğine kasasına para koysun

yanıt43
yanıt7
Mhmt Tnyldz:

Sen de beynini kullansaydın memur oldaydın İşte bu devletin memuruna laf atmak ancak memur olan kendi kendini geliştirmiş biri yapabilir niye memur olmadın Peki Çünkü olamazsın anla

yanıt27
yanıt12
M Key:

Beraber çalıştığım işçi benden yüksek alıyor. Yılda 1 tam maaş ikramiye alıyor Emeklilikte benim 2 katım kadar emekli ikramiyesi alıyor. İzinleri çalışma günü üzerinden veriliyor emekli olunca çalışıyormuş gibi maaş alıyor. Neyin kafası bu Mahmut?

yanıt41
yanıt11
ibrahim sarı:

Sayın başkanım, emeklilerin durumunu kim anlatacak, emeklinin hakkını kim savunacak. İşçi emeklisi ile memur emeklisinin arasındaki denge nasıl sağlanacak şuan memur emeklisinin hali perişan

73
17
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Sayın Memursen uyumayalım lütfen memurlar her şeyin farkında seçim öncesi 1. dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi ve Cumhurbaşkanının vaadi değilmiydi neden sesiniz çıkmadı torba yasa meclisteyken. Öyle önce esip gürleyip sonra kuzuya dönmeyelim lütfen. Memur emeklisinin durumu içler acısı.

72
9
yanıtYanıtla
Temel Temel:

20 yıldır hangi sözleri doğru çıktı ülkenin hali Bu başkanlık sistemine geçtikten sonra gün ışığı gibi ortada zorda olsa seçimide aldılar. yine zengin zengin olmaya devam çalışan ve emekli maaşlı kesim sürünecek.

yanıt3
yanıt0
Temel Temel:

Bir sendika siyaset yelpazesinin içerisinde yer alıyor ise. ve iktidarın siyası arka bahçesi olmuş ise. o sendikadan Ne memura nede emekliye faydalı bir hizmet beklemeyiniz. devletin 3 ayda bir memura verdiği sendika aidat yardımı derhal kaldırılmalıdır. heleki bu kriz döneminde.

69
11
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Zenginin gözü doymadan, fakirin karnı doymaz.

66
9
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Bazılarının gözünü toprak doyurur ..

yanıt19
yanıt4
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title