Haberler

Memurlar, temmuz zammına sayılı günler kala taleplerini sıraladı

Güncelleme:

Temmuz zammına sayılı günler kala Memur-Sen, taleplerini sıraladı. En düşük maaşın 22 bin liraya çıkarılmasını isteyen memur temsilcisi, 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkının da maaş ve ücretlere eklenmesi gerektiğini vurguladı.

Memur-Sen'den, memur maaşlarına yapılması beklenen düzenlemeyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, yeni yasama yılına başlayan TBMM'nin, ilk olarak memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi geçirmesi gerektiği belirtildi. "Meclis'teki ilk düzenleme memura verilen söz olmalıdır." ifadesinin yer aldığı açıklamada, seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Bakanımıza yasal tarih olan temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdik." ifadesi hatırlatıldı.

ENFLASYON FARKI İSTİYORLAR

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilerek diğer kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin de eş değer olarak artırılacağı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, yapılacak yasal düzenlemenin 1 Temmuz itibarıyla hayata geçirilmesi ve yürürlüğe konulması gerekmektedir. En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasına ilave olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşme gereği yüzde 6 artış ve enflasyon farkı da ayrıca maaş ve ücretlere eklenmelidir." denildi.

"LİYAKAT VE EĞİTİM TARTIŞMA KONUSU OLMAMALI"

İş barışı ve ücret dengesi vurgusunun yer aldığı açıklamada, "Bu yıl gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine, içinde bulunduğumuz ekonomik ortam da dikkate alınarak kamu işvereni gerek sınıflar gerek unvanlar gerekse de kurumlar arasında meydana gelen maaş/ücret çarpıklığını düzeltecek, iş barışını ve liyakat sistemini temin edecek skala düzenlenmesini içeren bir teklifle gelmeli, liyakatin ve eğitimin önemini tartışma konusuna dönüştürmemelidir." ifadeleri kullanıldı.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ

Açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili de şunlar kaydedildi:

"Konfederasyonumuz tarafından talep edilen ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından açıklanan, 'Birinci dereceye giren ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız' sözü gereği, birinci dereceye 3600 ek göstergenin, kira yardımının, 22 bin lira düzenlemesiyle birlikte çıkarılması ve yetkili sosyal tarafla istişare ederek temmuz ayı itibarıyla hayata geçirilmesi önem arz etmektedir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Memur Sen Memur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Mehmet Sekerci:

Ulan varya sanki o parayı hakkediyorlar

42
342
yanıtYanıtla
Yasar Us:

zorunamı gitti şeker

yanıt18
yanıt0
Mustafa M Bilgin:

Taşeron Ocak 2023 itibarıyla 20 binden fazla alıyor.Memur su an 11 Bin TL alıyor. boş konuşma.

yanıt26
yanıt1
Ercan Sevinc:

Oldu canım devlet i hep size verelim hizmet varmi sıfır

33
295
yanıtYanıtla
Memur Ankara:

Sen devlete ne veriyorsun ki devletin verdiğine yorum yapıyorsun şampiyon

yanıt11
yanıt1
özgün özen :

sen sanki bi katkın varmış gibi yazıyonya işte agzı olan konuşuyor lafı tam senlik ne iş yaptıgı belli olmayan ercan.

yanıt8
yanıt0
özgün özen :

işçilerle aynı olsun temmuzda yaterli ama tam eşit..

64
118
yanıtYanıtla
ferfer:

işçi ve memur maaşları az olmalı memurlar işçileri örnek gösterip kendilerinin daha fazla alması gerektiğini söyleyerek ağlamayı artık bırakmalı ha üniversite sınav falanmı diyorsunuz işçilerin içi üniversiteli dolu senin bir farkın yok girdiğin sınavlarda uyduruk sınavlar zaten

2
59
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

3 ay maaşlı tatil bir de zam isterler

1
36
yanıtYanıtla
özgün özen :

hee sen çatla patla kıskanç

yanıt10
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title