Haberler

Mekke'ye Metroyu Türkler Yapacak

Güncelleme:

İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanını inşa eden konsorsiyumda yer alan Kolin İnşaat, Suudi Arabistan Mekke metrosunu kazanan konsorsiyumda da yer aldı.

Fortune Türkiye'nin haberine göre Kolin İnşaat, İspanyol Isolux Corsan ve Suudi Haif ile birlikte Suudi Arabistan'daki Mekke metrosunun iki hattını yapacak. Konsorsiyum, Suudi Arabistan'daki Mekke Metrosu'nun iki hattının ihalesini 2.3 milyar dolarlık teklifle kazandı. İspanyol şirketin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mekke metrosunun iki hattının inşaatı Türk inşaat şirketi Kolin ve Suudi Arabistanlı Haif Company ortak girişimiyle yapılacak. Şirketlerin projenin sözleşmesini önümüzdeki aylarda imzalayacağı belirtildi.

2019'DA BİTECEK

Proje Mekke metrosunun B ve C hatlarının yapımını içeriyor. B hattı 11.9 kilometre uzunluğunda ve üç istasyondan oluşacak. C hattı ise 13 kilometre uzunluğunda, 6 istasyondan meydana gelecek. Konsorsiyum, mevcut yapıların ve tesislerin yıkılmasından, elektrik, su, doğalgaz gibi kamu hizmetlerinin ve yolların aktarımından sorumlu olacak.

2016'DA BAŞLIYOR

Metro çalışmalarının önümüzdeki yıl başlayıp 2019 yılına kadar sürmesi bekleniyor. Malezyalı inşaat firması Prasarana Group ise 2.4 milyon Euro ile ihaleyi kazanarak projenin tasarım ve geliştirme işlerinden sorumlu oldu. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 23 milyar dolar değerinde 6 hatlı metro sistemi, Cidde'de ise 9,3 milyar dolar değerinde toplu ulaşım ağı inşa ediliyor. (Kaynak:Fortune)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Suudi Arabistan Fortune Türkiye Kolin İnşaat Mekke Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Referans:

islama , özellikle sünnete en iyi sahip çıkan millet Türk milletidir.

18
1
yanıtYanıtla
firat dicle:

referans rumuzuyla yazan yorumcu bana türkiyenin islami kuralarini gösteren tek bir seyini göster giyimimi islamidir yönetimimi islamidir adaleti islamidir tabi bunlari yazarken örnek te gösterebilirdim fakat yer yetmiyor bir örnek vereyim saray ve icindeki cami ve ac halk yetmiyormu ben camiye karsi deyilim fakat insanlar aciken cami yapilmaz bence o cami ve bu cumaki namazi kildirmak hava atmaktir Viransehirli

1
9
yanıtYanıtla
Almancı Mobil-IOS:

Cok komik güldüm ! Türkiye ye Japonlar yapsın :) suudiyi Türkler . Beceriksiz adamlar siz önce yolları dogru dürüst yapın .

6
2
yanıtYanıtla
ANTİakapekaka:

DEMEK Kİ 2020''LERE KADAR İKTİDARIN HERHANGİ BİR MEGA ULTRA VEYA HERNEYSE PROJESİ KALMADI KAFASINDA! İKTİDARIN HIRDAVATÇILIĞINI VE TAŞERONLUĞUNU YAPAN BİR FİRMA SONUÇTA!

3
4
yanıtYanıtla
AKP:

CAPULCULAR Bİ ÇLÜN HERİ SORA TÜRKLER KÜRTLERİ İSTEMİYOR AYRIMCILIK YAPILIYOR DİYOR SEN KÜRT OLARAK KARDELİGİ ÖREN BİR DOGULU OLARAK TÜRK KÜRT LAZ KARDEŞDİR DİYİN SORA KONUŞUN TEK AYRIMCILIK YAPAN LAR KÜRTLER

6
1
yanıtYanıtla
Faruk Berber:

Önce bi memelketinizin cogu yerine yapin su metrolari sonra baska devletlere acilirsiniz...

1
5
yanıtYanıtla
...:

BU METRO BİTMEZ BİTSE DE ARAPLARA PAHALIYA MAL OLUR. . .

3
3
yanıtYanıtla
FobertoMobil-IOS:

Yalan biz İspanyollar yapıyoruz siz Türkler anca işçiliğini yaparsınız

3
3
yanıtYanıtla
werty:

metro biterken okeyi verenler bizim mühendislerimiz olmayacağı için güzel yaparlar malzemeden çalmazlar. . .

4
0
yanıtYanıtla
amir timur:

gecen bir belgesel izlemistim. mekke ve etrafinda yasayan yoksul halk. icler acisi bir tezat. yoksul insanlarin yasama alani dar edilmis heryer 5 yildizli otel dubai arab kralliklarinin ve zengin is adamlarinin yatirimlar sehri haline gelmis. hani din kullanilmiyordu. . . bu dindar lar ne zaman konusacak yanlistir bu dinimize sigmaz diyecek

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title