Haberler

Mehmetçik Vakfı Yardımlarını İkiye Katladı

Mehmetçik Vakfı, Bu Yıl 181 Bin 500 Adetle Kurban Bağışı Rekoru Kırdı. Vakfa Yapılan Kurban Bağışları Geçen Yılki Kurban Bayramına Göre Yüzde 73 Arttı.

Mehmetçik Vakfı, bu yıl 181 bin 500 adetle kurban bağışı rekoru kırdı. Vakfa yapılan kurban bağışları geçen yılki kurban bayramına göre yüzde 73 arttı. Vakıf yetkilileri, rekor bağış üzerine gazilerle şehit ailelerine yapılan yardımı ikiye katladı. Mehmetçik Vakfı, 10 bin YTL’lik ölüm yardımını 20 bin YTL’ye çıkardı, sürekli yardımları da yüzde 25 artırdı.

GEÇTİĞİMİZ yıl Mehmetçik Vakfı’na yapılan 105 bin kurban bağışı bu bayram 181 bin 550 adet olarak gerçekleşti. 2006’ya göre yüzde 73 oranında artan bağışlar nedeniyle vakıf yöneticileri de harekete geçti ve gaziler ile şehit ailelerine yapılan yardımları ikiye katladı. Vakıf yetkilileri, "Türk milleti şeffaflığı seçti, hedefler aşıldı ve bağışlar yüzde 73 arttı. Bizde ertesi gün yönetim kurulunu topladık ve ailelere yapılan yardımları ikiye katladık" dedi. Üç gün boyunca Türkiye’nin 10 ilinde yapılan kesimlerden 27 milyon 801 bin 272 YTL gelir elden vakıf, şehit ve gazilere yapılan yardımı yüzde 100 artırarak, şehit ailelerine ödenen 10 bin YTL’lik ölüm yardımını 20 bin YTL’ye çıkardı. Vakıf sürekli yapılan yardımları da yüzde 25 oranında artırdı. Mehmetçik Vakfı yaptığı bu zammı gazetelere verdiği ilanla dün resmen duyurdu.

4 YIL ÖNCE 55 BİN BAĞIŞ YAPILDI: Mehmetçik Vakfı’na 2003 yılında 55 bin adet bağış yapıldığına dikkat çeken yetkililer, "Son 4 yılda vakfımıza yapılan bağışlarda gözle görülür artışlar vardı. Şeffaflık politikamız gereği bir çok çalışmaya imza attık. İnternet üzerinden yapılan incelemelere ağırlık verdik. Bu yıl 120 bin adet bağış bekliyorduk. Ancak 181 bin 550 adet bağış yapıldı" dedi. Türk halkının artık yaptığı bağışlarda hassasiyet aradığına dikkat çeken yetkililer, şöyle konuştu: "Bizim halkımızın bu bağışlardan dili çok yandı. Ancak artık açık ve net yapılan işlere bağış yapıyorlar. Eminim daha önce başka dernek ve vakıflara yapılan bağışlarda bize kaydı. 4 yılda nerden nereye geldiğimizi herkes görüyor."

27 MİLYON YTL’LİK EKONOMİ ÇIKTI: Mehmetçik Vakfı yetkilileri, "Bu rekor bağış karşısında kayıtsız kalamazdık" diyerek, Kurban Bayramı’nın hemen ertesinde yapılan yardımları yüzde 100 artırdıklarını söyledi. Mehmetçik Vakfı’nın Yönetim Kurulu toplantısında da duygulu anlar yaşandığını aktaran yetkililer, toplantıda konuşulanları şöyle anlattı: "10 ilde kesim yapıldı. İllerden veriler hızla toplandı. Bağışlar yapıldı. Ortaya 27 milyon 801 bin 272 YTL gibi bir ekonomi çıktı. Bu parayı nasıl değerlendireceğimize karar veremedik. Bu son dönemlerdeki en büyük bağışlardan birisiydi ve en doğruyu yapmalıydık. Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında yapılan toplantımızda zam kararı aldık. Bundan böyle yapılacak ölüm yardımlarına Mehmetçik Vakfı olarak 10 bin YTL değil 20 bin YTL vereceğiz. Sürekli yardımlarımızda buna paralel olarak yüzde 25 oranında arttı."

10 İLDE KESİM YAPILDI: Mehmetçik Vakfı tarafından yapılan kurban kesimleri Türkiye’nin 10 ilinde gerçekleşti. Adana, Ankara, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Malatya ve Şanlıurfa’da yapılan kesimlerde bölgede ikamet eden 1473 aileye kurban eti dağıtıldı. Geri kalan bölümü ise, vekaleten kurban bağışı tanıtımı aşamasında belirtildiği gibi ekonomik olarak değerlendirildi ve bu çalışma sonucunda 27 milyon 801 bin 272 YTL tutarında gelir elde edildi.

Terör olayları ve operasyon Mehmetçik’e bağışı artırdı

MEHMETÇİK Vakfı’na yapılan yardımlarda bu yıl son dönemlerde artan terör olaylarının da etkisinin yüksek olduğunu söyleyen yetkililer, şöyle konuştu: "Yapılan bu bağışlarda vekalet verip kurban kestirenlerin hisleri de önem taşıyor. Çünkü son dönemlerde Türk askerine terör örgütünün saldırıları arttı. Bu saldırılar sonrasında birçok şehit verdik. Yapılan bağışlarda insanların duygularını da ön planda tuttuğunu düşünüyorum."

Kızılay gitti, Doğu’daki köylü İstanbul’a gelmedi

BU yıl yapılan bağışlar Kızılay’da da beklentileri aştı. Kurban Bayramı öncesinde 20 bin adet bağış bekleyen Kızılay, 30 bin bağışa ulaştı. Beklentileri yüzde 50 geçen bu bağış rakamı üzerine yetkililer, önümüzdeki yıl hedefini 50 bin olarak belirledi. Kızılay yetkilileri, Fatih Terim ve Beyaz gibi ünlülerle yaptıkları reklamın bağışları artırdığını belirterek, şöyle devam etti: "Artık kurban bağışı yapılan doğru kurumlar ortaya çıktı. Burada şeffaflığı öne çıkaran çalışmalarda işe yaradı. Biz kesimlerimizin çoğunu Ağrı, Bingöl, Diyarbakır ve Van’daki modern tesislerde yaptık. Burada hayvancılık yapanlar İstanbul’a gelmekten vazgeçti. Artık önümüzdeki dönemde hayvan yetiştiren Doğu’daki köylüler İstanbul’un yolunu tutmak zorunda kalmayacak ve bizim gibi kuruluşlar bu bölgelere gidip şehir ekonomisine katkı sağlayacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

title