Haberler

MB'nin Bağımsızlığına Müdahale Edilmemeli"

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: "Şimdiki şartlar daha düşük faize olanak vermiyor, orta vadede gerekenin yapılacağına inanıyoruz"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Merkez Bankasının (MB) bağımsızlığına müdahale edilmemesi gerektiğini bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, faizlerin yüksekliğinin üretime engel teşkil ettiğini belirtti.

Yatırımın ve üretimin önünün açılması için faizlerin düşmesini beklediklerini bildiren Bartık, şunları kaydetti:

"Faizlerin düşmesini istiyoruz ancak MB'nin bağımsızlığına müdahale edilmemeli, özerkliğini korumalı. MB, iç ve dış piyasa koşullarına göre pozisyon belirliyor. Şimdiki şartlar daha düşük faize olanak vermiyor, orta vadede gerekenin yapılacağına inanıyoruz."

Türkiye'nin sosyal ve ekonomik refahı için "birlik ve beraberliğe" ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bartık, herkesi sağduyulu davranmaya davet etti.

Sosyal ve ekonomik refahın en temel gereksinimi olan siyasi ve ekonomik istikrarın bozulmasına, sosyal çatışmaların çıkmasına müsaade edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Bartık, "Karar vericiler ülkede kutuplaşma yaratmadan, birlik ve beraberliği korursa biz ülkeyi bir üst lige çıkarırız" ifadesinde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye not verirken "cimri" davrandığını aktaran Bartık, Türkiye'nin "yatırım yapılabilir'in üstünde olduğunu kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Ali Yener Türkiye Eyüp Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title