Haberler

Marmara Gölü'nü kurtarmak için proje tamamlandı

Güncelleme:

DSİ 2'nci Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, Marmara Gölü'nü kurtarmak için hazırlanan projenin tamamlandığını ve DSİ Genel Müdürlüğü'ne sunulduğunu açıkladı. Proje kapsamında Bozdağ'dan akan su göle taşınacak ve gölün can suyu sağlanacak.

DEVLET Su İşleri (DSİ) 2'nci Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü'nü kurtarmak için hazırladıkları projenin tamamlanarak, şartnameyi DSİ Genel Müdürlüğüne sunduklarını söyledi. Projenin ayrıntılarına da değinen Ceylan, Bozdağ'dan akan 25 milyon metre küp suyu, iki ilçede yapacakları 5 regülatör ile Kendirlik Besleme Kanalı üzerinden göle getireceklerini söyledi.

Manisa'nın Salihli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırlarında 'Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan' tescilli, 'kuş cenneti' olarak bilinen Marmara Gölü, son yıllarda kuraklık ve su kaybı nedeniyle kurudu. Tepeli pelikan ve karabatak gibi nesli tehlikede 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitti. Zemininde derin yarıkların oluştuğu göl, ayrıca çiftçilerce işgal edilip tarıma açıldı. Türkiye'nin ilk iklim davasına konu olan ve su tutana kadar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) tahsis edilen gölü kurtaracak proje, DSİ 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanarak tamamlandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan yılın son koordinasyon toplantısında sunum yapan DSİ 2'nci Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, projeye ilişkin açıklama yaptı. Projenin tamamlanarak şartnamesinin DSİ Genel Müdürlüğüne sunulduğunu belirten Ceylan, Marmara Gölü yapay bir göl. Burada Marmara Gölü'ne en azından can suyu olacak, Bozdağ'dan 25 milyon metre küplük suyun, göle taşınmasıyla ilgili projeyi tamamladık, şartnamesini genel müdürlüğe sunduk. Oradan dönüş bekliyoruz. Aralık ayında 15 milyon TL bedelle ihaleye çıkacak. Ahmetli, Sart, Tabak Çayı, Kurşunlu, Gümüş regülatörlerini bitirip göle takviye durumumuz olacak. Toplayabildiğimiz ne kadar su varsa regülatörler aracılığıyla Kendirlik Besleme Kanalına ileteceğiz. Bize düşen görevlere başladık. O bölgeden İzmir Menemen'e kadar bir sulama var. Gölü hem bölge çiftçimize hem de mevcut çiftçimize daha faydalı hale getireceğiz dedi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Marmara Gölü İnşaat Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title