Haberler

Çay zammı raflara yansımaya başladı! Etiketlerdeki artışı gören gözlerine inanamıyor

Güncelleme:

Marketler, Çaykur'un çaya yaptığı yüzde 43.71'lik zam sonrası etiketleri güncellemeye başladı. Bazı marketlerde 40 TL'ye satılan 1 kiloluk çayın fiyatı 74 TL'ye kadar çıktı. Çaykur'un zammı yüzde 43.71 olmasına rağmen marketlerdeki zam oranı yüzde 85'e kadar çıktı.

Tüm dünyada artan enflasyon küresel bir kriz yarattı. Pandemiyle başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla devam eden tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle etiketler sürekli değişir hale geldi. Küresel kriz Türkiye'de de derinden hissediliyor. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre enflasyon yüzde 70'e dayanmış durumda.

ÇAYKUR'DAN YÜZDE 43.71 ZAM

Akaryakıttan enerjiye, gıdadan giyime birçok ürüne zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Son zam çay, şeker ve kahve grubunda gerçekleşti. Çaykur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatını desteklemelerle birlikte 7 TL olarak açıklamasının üzerinden 2 gün geçmeden kuru çay fiyatına zam yaptı. Çaydaki fiyat artışı yüzde 43.71 oldu.

ZAMLAR ETİKETLERE YANSIMAYA BAŞLADI

Çaykur'un yaptığı zam sonrası herkes yeni çay fiyatlarını merak eder oldu. Marketler yüzde 43.7'lik zammı etiketlere yansıtmaya başlarken, etiketlerde fiyat artışı dikkat çekti.

Çay zammı raflara yansımaya başladı! Etiketlerdeki artışı gören gözlerine inanamıyor

40 TL'LİK ÇAY 74 TL OLDU

Önceden maksimum 40 TL'ye satılan 1 kiloluk çay, bazı marketlerde 74 TL'ye kadar çıktı. Çaykur'un yaptığı zam yüzde 43.7 oranındayken, marketlerdeki fiyat artışı ise yüzde 85'leri buldu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Çaykur Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (24)

TrcccTr:

Lan milletin bir zevki çay kalkmıştı onuda alıdınız elimizden, canımızıda alında olsun bitsin.

479
19
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Yooo, çay zevkine devam edebilirsin kardeş, kimse elinden almadı... Miting zamanlarında Rize şehrimize gideceksin bol bol beleş çay alıp evine döneceksin. Tek problem var o da yol masrafın.

yanıt6
yanıt1
Hakan Saglam:

Dis gucler hihihi

390
39
yanıtYanıtla
Mehmet :

Çayınızada zamınızada, almıyorum...

292
17
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

HEDEF 2023

132
8
yanıtYanıtla
hkt:

Çay yok.... neyse gerisini yazmim??

100
6
yanıtYanıtla
Mutlu SÜTÇÜ:

Çay dediğiniz bitkiyi hiçbir hayvan Yemezken insanlar neden demleyip içiyor. Hiç düşündünüz mü? Çünkü Hayvanlar çok akıllı kendilerine zarar verecek hiçbir bitkiyi yemezler. Artık insanlığın hangi zararlı bitkilere maruz kaldığını siz düşünün.

11
23
yanıtYanıtla
Ergün Doğan:

Bu zamların müsebbibi iktidarın ta kendisi nedeni denetimsizlik caydırıcı cezaların olmaması serbest piyasanın aşırı serbest olması zamları yapanların devletten korkmaması ve ağır cezaların olmaması tarım ülkesi bir ülkenin hali

24
1
yanıtYanıtla
Bir vatandaş:

Yansımaya mı başladı??

18
0
yanıtYanıtla
Ünal Arman:

Hükümet uyuyor.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title