Haberler

Mardin'de Buğday Hasadı Başladı

Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden olan Mardin'de çiftçilerin buğday hasadı mesaisi başladı. Buğday mahsulünde geçen yıla göre yaşanan verim artışının çiftçileri mutlu ettiğini belirten çiftçi Yakup Aydoğan, Mardin Ovası'nda bereketli bir hasat dönemi geçirdiklerini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden olan Mardin'de çiftçilerin buğday hasadı mesaisi başladı.

Türkiye'nin buğday ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı 3 milyon dönümlük Mardin Ovası'nda bu yılki yağışlarla yüzü gülen çiftçiler, buğday hasadına başladı. Buğday mahsulünde geçen yıla göre yaşanan verim artışının çiftçileri mutlu ettiğini belirten çiftçi Yakup Aydoğan, Mardin Ovası'nda bereketli bir hasat dönemi geçirdiklerini söyledi. 2023 yılının ilk buğday hasadını yaptıklarını ifade eden Aydoğan, "Geçen yıl verim 200-300 kilo iken, bu yıl 600-700 arasında. Geçen yıla göre yağmur çok iyi yağdı. Geçen yıl yağmur yağmadı, birçok tarlaya biçerdöver girmedi. Çiftçilerin yüzü gülüyor. İyi verimler alınıyor" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi Aydoğan Mardin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title