Haberler

Mardin Büyükşehir Belediyesinde çalışanlara promosyon desteği için protokol imzalandı

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile banka arasında imzalanan protokol kapsamında işçilere 7 bin 400 lira promosyon verilecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile banka arasında imzalanan protokol kapsamında işçilere 7 bin 400 lira promosyon verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kent AŞ'de düzenlenen törende, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Yapı Kredi Bankası yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Süzen, törende yaptığı konuşmada, 8 Temmuz'da Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir'in imzaladığı ek protokolle Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çalışanlara 2 bin lira seyyanen zam yapıldığını anımsattı.

Bu kapsamda en düşük işçi maaşının 7 bin 400 lira civarında olduğunu kaydeden Süzen, şöyle konuştu:

"Hizmet alımı personellerimiz ile alakalı bankalarımızla arkadaşlarımız ve sendikamız nezaretinde birlikte görüşmeler gerçekleştirildi. Bizim açımızdan güzel ve sevindirici bir tablo oldu. O toplantıda Valimizin ifade ettiği en düşük maaş kadar promosyon anlaşması yapacağız sözü vardı. Biz de o sözü gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız, bankalarımız ile görüşmeler gerçekleştirdiler. Şu anda 2 bin 228 personelimize promosyon ödenecek. Her bir personelimize defaten olmak üzere 7 bin 400 lira olacak şekilde Yapı Kredi Bankasıyla anlaştık. En yüksek teklifi Yapı Kredi Bankamız verdi. Onlara da herkesin huzurunda ayrıca teşekkür ediyorum."

Hizmet-İş Sendikası ile ellerinden geldiğince çalışanlara daha fazla katkı sunmaya gayret edeceklerini aktaran Süzen, şehrin her alanında alın teri döken personellere de teşekkür etti.

Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanı Eşref Cihan da Mardin Büyükşehir Belediyesinin işçilerin hak ve kazanımlarını yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hizmet İş Sendikası Mardin Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title