Haberler

Manyas'ta devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığının projesi kapsamında yüzde 75 devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı. 60 üreticiye 9 ton 200 kilogram sertifikalı yüksek verime sahip tohumluk nohut dağıtıldı.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığının projesi kapsamında yüzde 75 devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında müracaat eden 60 üreticiye, 1023 dekar alanda ekilmek üzere 9 ton 200 kilogram sertifikalı yüksek verime sahip tohumluk nohut dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, projenin bedeli olan 500 bin liranın 375 bin lirasının Tarım ve Orman Bakanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığınca karşılandığını, 125 bin liranın ise çiftçilerden tahsil edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Serkan Akça da Balıkesir'in kırsalının çok zengin bir tarım potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile iyi bir sinerji yakaladıklarını belirten Akça, "Şehrimiz hayvancılık sektöründe hem bitkisel üretim de zengin bir il, Türkiye'yi doyuran il olarak biliyoruz. Çiftçilerimizi elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. İlçelerimizin ilgi gösterdiği ürünler var, badalan fasulye gibi burada dağıtımı yapılan nohut gibi ürünlerimiz, bunları da kümeleşmiş olarak çiftçilerimize veriyoruz." dedi.

Nohut dağıtımına, AK Parti Manyas İlçe Başkanı Yücel Günay ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ok da katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Balıkesir Manyas Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title