Haberler

Manisa'da "Gelecek Bizde" Toplantısı Yapıldı

Capital, Ekonomist dergileri ve Avea işbirliği, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle düzenlenen, tüm Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerle buluşma imkanı veren “Gelecek Bizde” top...

Capital, Ekonomist dergileri ve Avea işbirliği, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle düzenlenen, tüm Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerle buluşma imkanı veren "Gelecek Bizde" toplantılarının üçüncü durağı Manisa oldu.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şirket CEO'su Erkan Akdemir, Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı ve Ekonomist-Capital Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş'in ev sahipliğinde, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker'in yanı sıra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun'un katılımıyla düzenlenen toplantıda, KOBİ'lerin işletmelerini büyüterek ülke sınırlarını aşmaları için ihtiyaç duyacakları öncelikli noktalara değinildi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Global Bir Marka Yaratmak" başlıklı sunumuyla, Ülker markasının 60'lı yıllardan 2000'li yıllara uzanan başarı yolculuğunu anlatarak, ülke sınırlarını aşan global bir marka yaratmak için atılan önemli adımları inovasyon, sağlam alt yapı ve teknoloji başlığı altında özetledi.

Anadolu'daki işletmelerin iş süreçlerindeki verimlilik oranlarını artırıp, ülke sınırlarını aşmaları ve küresel pazardan daha fazla pay almaları için yeni nesil mobil teknolojilerle ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıda, Avea'nın küçük büyük her sektördeki işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik, özel olarak geliştirdiği "terzi işi" inovatif çözümlerine de değinildi.

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı da toplantıda yaptığı konuşmada KOBİ'lerin sadece büyük işletmelerle rekabet eden ve piyasaya canlılık getiren birimler değil, aynı zamanda büyük işletmelerin kullandıkları mamul ve yarı mamulleri üreterek onların birer tamamlayıcı unsurları olduklarına dikkati çekti, böylece KOBİ'lerin ekonomilerde yan sanayi oluşturarak büyük işletmeler ile bir ortak yaşam kurduğunu vurguladı.

Balcı, teknolojinin KOBİ'ler için sunacağı gelecek konusunda şunları kaydetti:

"TÜİK'in yapmış olduğu 2009-2011 yıllarını kapsayan araştırmaya göre ülkemizde KOBİ'ler toplam istihdamın yüzde 77,8'ini, maaş ve ücretlerin yüzde 51,5'ini, cironun yüzde 64,8'ini oluşturuyor. Oxford Economics'in 21 ülkedeki 2 bin 100'ü aşkın KOBİ'nin değerlendirildiği 'KOBİ'lerin Rekabete Yönelik Donanımı' konulu araştırma sonuçları, KOBİ'lerin de küreselleşme, rekabetçi tehditler, daha yetkin müşteriler ve hızla değişen teknolojiler ile mücadele ettiğini ortaya koyuyor. Tam da bu nedenle; yeniliklere imza atmak, maliyetleri düşürmek, verimliliği artırmak, gelişmiş ürün ve hizmetleri çeşitlendirmek, müşteri ilişkilerini güçlendirmek için ciddi avantajlar sağlayan mobilite, KOBİ'lerin temel farklılaşma aracı durumuna geldi. Aynı araştırma KOBİ'lerin bulut teknolojisine adaptasyonunun önümüzdeki üç yıl içinde yüzde 35'ten yüzde 47'ye çıkacağını gösteriyor. Bildiğiniz gibi uluslararası rekabet artık farklılaşmaktan geçiyor. Bu nedenle KOBİ'lerimizin sürdürülebilir bir büyüme ve dünyaya açılabilmek için teknolojiden daha yoğun ve daha etkin faydalanmaları gerekiyor."

"Avea'nın mobil teknolojilerinden kurumlara verimlilik garantisi"

Küçük-büyük tüm şirketleri, büyüyebilecekleri ekosistemler oluşturarak destekleyen bir teknoloji şirketi olarak teknolojinin getirdiği tüm olanakları KOBİ'lerin hizmetine sunduklarını ifade eden Balcı, "Bunu yapmayı öncelikli gördük, çünkü biliyoruz ki geleceğin şirketleri, mobil olarak yönetilebilenler olacak. Bu kapsamda kurumlarımıza bulut ve benzeri teknolojilerle ortaya konulacak uygulamaları avantajlı maliyetlerle sunuyoruz. Sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda Araç Takip, Eşya Takip, Mobil Pos, Kronik Hastalık Takibi, Sayaç Okuma Sistemleri, telemetri, mobil saha, mobil akademi, mobil ödeme sistemleri, kamera ve güvenlik çözümleri gibi iş yönetimi çözümleri gibi servislerimizi çözüm ortaklığı ekosistemimizde hizmet sektöründeki müşterilerimizle buluşturuyoruz" dedi.

Toplantının ana konuşmacılarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Global Bir Marka Yaratmak" başlıklı sunumuyla, Ülker markasının 60'lı yıllardan başlayarak 2000'li yıllara uzanan başarı yolculuğunu anlatarak, ülke sınırlarını aşan global bir marka yaratmak için atılan önemli adımları inovasyon, sağlam altyapı ve teknoloji başlığı altında özetledi. "Ticari değer yaratan, para kazandıran; yani, tüketici nezdinde bir ihtiyacı karşılamaya yönelik bir fikriniz olmalı. Örneğin, Ülker; piyasaya farklı ürünleri geliştirerek, onları pazara sunarak, yerelleştirerek başarılı oldu" ifadelerini kullanan Ülker, markanın küresel başarısının ardında yatan diğer faktörleri de şöyle sıraladı:

"Sağlam bir altyapıya sahip olmak, yani üretim araçlarına yatırım yapmak gerekiyor. Profesyonel, kurumsal bir ekip kültürü oluşturmanın önemini de unutmamak gerek. En önemli etkenlerden biri de teknoloji. İş süreçleri mobilleşti. Artık, günlük satışları bile mobil teknolojilerle kontrol edebiliyorsunuz. Türkiye'den global pazara açılabilmek, dünya kültürüne hakim olmaktan geçiyor. İş yapacağınız ülkenin kültürüne, tüketim anlayışına, alışkanlıklarına, pazarlama kültürüne hakim olmanız ve global pazarlara açılırken, kendi pazarınıza yatırım yapmayı da ihmal etmemeniz gerek. Piyasaya geniş perspektiften bakın, kendi iç fırsatlarınızı değerlendirin." - Manisa

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Balcı Avea Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title