Haberler

"Sahil Şeridindeki Sosyal Tesislerden Başlanacak"

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılmasına ilk olarak sahil şeridinden başlanacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılmasına ilk olarak sahil şeridinden başlanacağını açıkladı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılmasına ilk olarak sahil şeridinden başlanacağını açıkladı.

Şimşek, Avrupa Girişim ve Risk Sermaye Birliği'nin (EVCA) Swissotel'de düzenlediği toplantı sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çalışmada hangi noktaya gelindiği ve burada ne kadarlık bir beklenti olduğuna yönelik bir soruya Bakan Şimşek, "Amacımız kamunun elindeki sosyal tesisleri ekonomiye kazandırmak. Çünkü, bu sosyal tesisler arzulanan verimlilikle çalıştırılmıyor. Çok kısa süreli çalışması söz konusu ve bu tesislerde çok ciddi yerlerde bir kapasite oluşturalım. Ancak ekonomiye arzulanan katkıyı sağlayamıyor. Amacımız bu tesisleri ekonomiye kazandırmak. Buradan amaç bir özelleştirme, gelirden çok ekonomiye kazandırmak. Bu nedenle bir hedefimiz yok. 5 Temmuz bütün bakanlıkların, bütün üst kuralların, KİT'lerin bize ellerindeki envanteri bildirme tarihi. Dolayısıyla bize geldikten sonra biz bunların üzerinde Maliye Bakanlığı olarak çalışacağız. Ekonomiye hangileri kazandırılabilir? O çerçevede bir çalışma yapacağız" yanıtını verdi.

-"EN MANTIKLI OLAN YERDEN BAŞLAYACAĞIZ"-

Turizm sektörünün çok önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Şimşek, bu sektöre yeni imkanlar, alanlar oluşturmak için kamunun bu mülklerini ekonomiye daha verimli bir şekilde kazandırarak, Türkiye ekonomisini daha da geliştirmek ve büyütmek istediklerini söyledi. Şimşek, bir gazetecinin "Önceliğiniz var mı? Sahil şeridindeki sosyal tesislerden mi başlayacaksınız?" şeklindeki bir başka soruya, "Tabii oradan başlayacağız. Ekonomik olarak en mantıklı olan, en rantabıl olan yerlerden başlayacağız" karşılığını verdi.

-"O KONUNUN MUHATABI SPK"-

SPK'nın Gezi Parkı protesto eylemleri olduğu dönemde borsada şüpheli işlem iddiasıyla başlattığı inceleme çalışmasının ne zaman tamamlanacağı yönündeki bir diğer Bakan Şimşek, şu yanıtı verdi:

"Benim o konuda yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü SPK Başkanımız o konuda gerekli açıklamayı yapmış bildiğim kadarıyla. Hani ne zaman biter? Ne kadar sürer? Hangi kapsamda yapılacak doğrusu o konuda benim fazla bir bilgim yok. Yani tamamen spekülatif bir takım işlemlere bakılacak şeklinde bir açıklama vardı. Dediğim gibi o konunun muhatabı SPK."

-"35.MADDENİN DEĞİŞMESİ OLUMLU"-

Şimşek, TSK'nın İç Hizmetler Kanunu'nun 35.maddesinin değiştirilmesini de kapsayan tasarıyı, nasıl değerlendirdiğine ilişkin olarak, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu çok önemli. Türkiye son 10 yılda demokratikleşme konusunda vesayet rejimini zayıflatma noktasında, milli iradenin ön plana çıkma noktasında çok önemli adımlar attı. Bu düzenleme ile de hakikaten bir dönemin son bulması söz konusu. Geçmişte yapılan darbelerde bu madde tabii ki kullanıldı. Türkiye'nin daha demokratik, daha teloranslı bir topluma doğru giderken böyle yasaların, düzenlemelerin olması tabii ki olumlu."

Türkiye'de yaklaşık 30 yıldır süren terör konusuna da değinen Şimşek: "Terörle mücadelenin doğrudan ve dolaylı maliyeti 1 trilyon dolar" dedi. Avrupa Girişim ve Risk Sermaye Birliği'nin (EVCA) düzenlediği toplantıya AK Parti Kurucu Üyesi Cüneyd Zapsu, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk,Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'da katıldı. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Swissotel Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title