Haberler

Maliye Bakanı Şimşek Açıklaması

"Özelleştirme İdaresinin 300 milyon dolar civarındaki bir meblağı TL'ye çevirmesi, ilgili mevzuat hükmü gereğidir".

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresinin 300 milyon doları TL'ye çevirmesinin, ilgili mevzuat hükmü gereği olduğunu bildirdi.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Şimşek, Özelleştirme İdaresi'nin 300 milyon dolar sattığına ilişkin basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Şimşek, söz konusu satışa konu olan hususun, Başkentgaz'ın özelleştirilmesi dolayısıyla, gelirin kullanımına ilişkin bir işlem olduğunu ifade etti.

Başkentgaz özelleştirilmesinden elde edilecek gelirin, Hazine ve BOTAŞ'a olan yükümlülüklerin karşılanmasında kullanılacağına işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Yatırımcı tarafından özelleştirme bedeli, dolar olarak ödenmiştir ancak söz konusu borçların bir kısmı, TL cinsinden ödenmesi gerektiği için, özelleştirme bedelinin bir bölümü TL'ye çevrilmiş ve borçların ödenmesinde kullanılmıştır. Özelleştirme İdaresinin 300 milyon dolar civarındaki bir meblağı TL'ye çevirmesi, ilgili mevzuat hükmü gereğidir" - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Başkentgaz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title