Haberler

Macar İş Adamları Heyeti, Bursa'da

Heyet, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti

Macaristan'ın Hajdu- Bihar Bölgesi'nden gelen iş adamları heyeti, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaret etti.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Hajdu-Bihar Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferenc Miklossy başkanlığındaki heyeti kabulünde, Türk-Macar ilişkilerinin gelişmesi adına ziyaretin ve akabinde yapılacak ikili iş görüşmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Topuk, bu çerçevede konuk heyetin ziyaretinin de güzel bir başlangıç olacağını düşündüğünü ifade ederek, "İthalat-ihracat dengesine baktığımızda Macaristan lehine olduğunu görüyoruz. Bu dengeyi değiştirmek yerine toplam ticaret hacmini artırmanın daha önemli olduğuna inanıyoruz. BTSO, 100 bin işvereni temsil eden bir kurum. İhracatta da Türkiye ikincisi. Biz yolumuza 'Bursa büyürse Türkiye büyür' diyerek devam ediyoruz" diye konuştu.

Miklossy de Türkiye'nin, ticari ilişkileri geliştirmek adına Macaristan açısından hedef ülkelerden biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgeye verdiğimiz önemi ifade etmek için söylüyorum ki; Türkiye-Macaristan ekonomik ilişkilerine yönelik bir de birim oluşturmuş durumdayız. Son 3 yıldır hükümetimiz de 'doğuya açılış politikası' çerçevesinde bu çalışmalarımızı destekliyor. Çevre koruma teknolojileri, yenilenebilir enerji ve bio enerji alanlarında, iki ülke arasında işbirliği olanağının olduğunu düşünüyoruz."

Miklossy, ayrıca Hajdu-Bihar Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir Türk-Macar bölümü açtıklarını, 120'yi aşkın firmayı üye yaptıklarını belirtti.

Ziyaretin ardından ikili görüşmelere geçildi. - Bursa

Kaynak: AA / Ekonomi

Macaristan Türkiye Bihar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title