Haberler

Limak Şirketler Topluluğu, Suudi Arabistan'da Mühendis Kızlar Projesi İçin Mutabakat İmzaladı

Güncelleme:

Limak Şirketler Topluluğu, Suudi Arabistan'da Mühendis Kızlar Projesi için mutabakat imzaladı. Mutabakat ile 2015 yılından bu yana başarıyla yürütülen Türkiye'nin Mühendis Kızları projesinin küresel ayağı olan Global Engineer Girls girişiminin Suudi Arabistan'da başlatılması öngörülüyor.

Limak Şirketler Topluluğu, Suudi Arabistan'da Mühendis Kızlar Projesi için mutabakat imzaladı. Mutabakat ile 2015 yılından bu yana başarıyla yürütülen Türkiye'nin Mühendis Kızları projesinin küresel ayağı olan Global Engineer Girls girişiminin Suudi Arabistan'da başlatılması öngörülüyor.

Limak Şirketler Topluluğu ve Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanlığı, Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilecek olan Global Engineer Girls girişimi için dün Cidde'de Yönetici Programı Mutabakat Anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında düzenlenen İş Forumu'nda imzalanan mutabakat anlaşması Limak Şirketler Topluluğu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakan Yardımcısı Ammar Altaf tarafından imzalandı.

ÖZDEMİR: SUUDİ ARABİSTAN'DA KADINLAR MÜHENDİSLİK ALANINDA DAHA FAZLA YER ALMALI

Cidde'de imzalanan Yönetici Programı Mutabakat Anlaşması ile ilgili konuşan Limak Şirketler Topluluğu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, küresel programa yeni bir ülke eklemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"Amiral gemisi olarak nitelendirdiğimiz Türkiye'nin Mühendis Kızları'nda neredeyse 8 yılı geride bıraktık. Ülkemizdeki başarılı uygulamanın ardından Kuveyt, Kuzey Makedonya ve Kosova'da başlattığımız Global Engineer Girls girişimine Suudi Arabistan'ı ekliyor ve girişime daha fazla küresel perspektif kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum".

Her yerde olduğu gibi Suudi Arabistan'da da kadınların ve genç kızların mühendislik alanında daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Özdemir, "Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanlığı ile iş birliği halinde, ülkenin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından biri olan Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi ile derinlemesine bir süreç başlatıyoruz. İş birliği fırsatlarını değerlendirme ve somut hareket alanlarını belirleme amacıyla attığımız bu önemli adımın hem ülkemiz hem de Suudi Arabistan için olumlu sonuçlar vermesini umut ediyorum" diye konuştu.

KADIN MÜHENDİS ADAYLARI DESTEKLENECEK

Yönetici Programı Mutabakat Anlaşması aralarında bilgi transferi, mesleki bilgi ve becerilerin artırılması, Ar-Ge ve inovasyonun da bulunduğu çeşitli alanlarda kurumlar arasında iş birliği fırsatlarının değerlendirilerek ortak hareket edilmesini ve somut adımlara dönüştürülmesini amaçlıyor. Gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından Prenses Nora bint Abdulrahman Üniversitesi'nin ilgili mühendislik bölümlerinde öğrenim gören kadın mühendis adaylarının Global Engineer Girls programı kapsamında desteklenmesi öngörülüyor.

Limak Şirketler Topluluğu'nun 2015 yılından bu yana yürüttüğü Türkiye'nin Mühendis Kızları (TMK), Kuveyt açılımının ardından 2023 yılında Global Engineer Girls markasıyla Kuzey Makedonya ve Kosova'da başlatılmıştı. STEM alanlarında eğitim gören ve bu alanlarda kariyer yapmak isteyen kadın mühendislerin sayısını artırmayı hedefleyen program, uygulandığı farklı ülkelerdeki kadın mühendislik öğrencilerini aynı çatı altında toplamayı amaçlıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Suudi Arabistan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title