Haberler

Limak Şirketler Grubu, Turks ve Caicos Adaları Havalimanı ihalesine başvurdu

Güncelleme:

Limak Şirketler Grubu, Turks ve Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkedeki Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı (HHIA) için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusu yaptı. Gruptan yapılan açıklamaya göre, Limak Şirketler Grubu, Türk bayrağını farklı coğrafyalarda dalgalandırmak için yeni stratejik adımlar atıyor. Son olarak, Turks ve Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin, ülkedeki Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusu yaptı.

Limak Şirketler Grubu'nun, Karayipler'de bulunan Turks ve Caicos Adaları'nda havalimanı ihalesine girmeye hazırlandığı açıklandı. Limak, yılda 2 milyondan fazla yolcu ağırlanması beklenen Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlenecek ihaleye yeterlilik başvurusu yaptı.

Son dönemde halihazırda işlettiği Kosova ve Senegal Uluslararası havalimanlarının yanı sıra, birçok ülkede havacılık faaliyetlerini sürdüren Limak Şirketler Grubu, Turks ve Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı'nın büyütülmesi için düzenleyeceği ihaleye yeterlilik başvurusu yaptı. Yılda 2 milyondan fazla yolcu ağırlaması beklenen havalimanının ihalesi için ön yeterlilik şartlarını sağlayan şirketler, 2024 yılının ilk çeyreğinde teklif vereceği ve 'Yap-İşlet-Devret' modeli ile ihaleyi kazanan şirket, havalimanını 30 yıl işleteceği kaydedildi.

BAYRAĞIMIZ ULUSLARARASI ARENADA

Havalimanı projesindeki yatırımlar arasında dört yolcu köprülü 25 bin metrekare yeni terminal binası, çok katlı kapalı otopark ve 35 bin 600 metrekare alanda apron düzenlemesinin yanı sıra pist ve araç yollarının genişletilmesi olduğu vurgulandı. Limak Şirketler Grubu Birleşme ve Satın Almalardan sorumlu Kurumsal Finansman Grup Başkanı Kerem Güzel projeyle ilgili "Stratejik sektörlerimiz arasında olan Terminal ve Havalimanı İşletmeciliği alanında, uluslararası arenada bayrağımızı farklı coğrafyalara taşımaya devam edeceğiz. Uzakdoğu ve Güney Amerika yakın dönemde ilgili olduğumuz pazarlar arasında. Özellikle büyüme potansiyeli yüksek ve de sektördeki bilgi ve tecrübemiz sayesinde operasyonel ve finansal açıdan verimliliğine katkıda bulunabileceğimiz havalimanlarını, ileride portföyümüze katmak için çalışacağız" açıklamasını yaptı.

TURKS VE CAİCOS ADALARI

Turks & Caicos Adaları, Karayipler'de yer alan ve Britanya'ya bağlı olan yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı takım adalardan oluşmaktadır. Nüfusunun çoğunluğu Providanciales adasında bulunan ülkenin idari başkenti ise Grand Turk adasıdır. İsmindeki 'Turks' ifadesini, adayı keşfeden İspanyolların adada yaygın bir kaktüs bitkisi üstündeki kırmızı çiçeğin şeklini, Osmanlı'da yaygın kullanılan fese benzetmesiyle aldığı rivayet ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title