Haberler

Kütahya'da Sofular Göleti tamamlandı, tarım arazileri sulanacak

Güncelleme:

Kütahya'nın Pazarlar ilçesindeki çalışmaların sürdüğü Sofular Göletinin tamamlanmasıyla bin 340 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağı bildirildi. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün (DSİ), yaptığı yatırımlarla Kütahya topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam edildiğini söyledi.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesindeki çalışmaların sürdüğü Sofular Göletinin tamamlanmasıyla bin 340 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağı bildirildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün (DSİ), yaptığı yatırımlarla Kütahya topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam edildiğini söyledi.

Kütahya merkez ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirten Balta, şunları kaydetti:

"Çalışmaları devam eden Kütahya Pazarlar Sofular Göletinin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 1340 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak. Ulaşım yolu ve enjeksiyon imalatları, dolusavak, dipsavak, vana odası, mekanik ve betonarme imalatları ile gövde dolgusunun yüzde 80 ve iş kapsamında yapılan Hacılar regülatörünün yüzde 50 oranında tamamlandı. Kalan dolgu, kret düzenlemesi, regülatör ve iletim hattı imalatlarının tamamlanarak işin tamamlanması planlanmaktadır."

Balta, temelden yüksekliği 24,5 metre ve su depolama kapasitesi 460 bin metreküp olan göletin tamamlanmasıyla 2023 birim fiyatları ile dekar başına 7 bin lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 380 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Devlet Su İşleri Sofular Kütahya Akif İnşaat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title