Haberler

Kurbanlık hayvanlar pazara indi! Fiyatlar 15 bin ile 45 bin TL arasında değişiyor

Güncelleme:

Kurban Bayramı'na bir ay kala kurbanlıklar pazara inmeye başladı. Ordu'da ilk kurbanlıklar satışa çıkarken, büyükbaş hayvanlarda fiyat 15 bin ile 45 bin TL arasında değişiyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşlar kurbanlık telaşı yaşarken, fiyatların geçen seneye göre zamlı olduğu görüldü. Altınordu ilçesinde kurbanlık büyükbaş hayvan satışı yapan besiciler, şimdiden hayvanların satılmaya başlandığını belirterek, fiyatların kilogram başına 110-120 TL olduğunu belirtti.

Kurbanlık hayvanlar pazara indi! Fiyatlar 15 bin ile 45 bin TL arasında değişiyor

"ORTALAMA 15 BİN İLE 45 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR"

Altınordu ilçesinde yıllardır kurbanlık hayvan satışı yapan Aydın Ergün, "Kurban satışlarımız Allah bereket versin çok güzel. Şu anda pazarlarda kilogram fiyatları 110-120 TL civarında tahmin ediliyor. 15 bin TL'den başlayıp 45 bin TL'ye kadar hayvan bulunabiliyor. Şu an bizim 50 bin TL'ye sattığımız kurbanlıklar var. Müşterilerimiz sipariş üzerine telefon açıyorlar. Şimdiye kadar yaklaşık 30 tane satış yaptık, Allah nasip ederse 100 civarında satış yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kurbanlık hayvanlar pazara indi! Fiyatlar 15 bin ile 45 bin TL arasında değişiyor

"GÜVENDİKLERİ YERDEN HAYVANLARI ALSINLAR"

İnsanların kurbanlık hayvan alımlarını son güne bırakmamaları gerektiğini kaydeden Ergün, "Erken alırlarsa bir günde ibadetlerini halledip bayramlarını yaparlar. Kurbanlık alırken insanlar hayvanların sağlık durumlarına ve kapak atıp atmadığına baksınlar, bildikleri ve güvendikleri yerlerden hayvanlarını alsınlar" diye konuştu.

Kurbanlık hayvanlar pazara indi! Fiyatlar 15 bin ile 45 bin TL arasında değişiyor

"KURBANLIK ALIMINI SON GÜNE BIRAKMASINLAR"

Öner Yılmaz isimli besici ise işlerde yoğunlukların başladığını ifade ederek, "Allah'a şükür hayvanlarımızı satıyoruz. Özellikle kapak attığına dikkat etsinler. İnsanlarımız 10-15 gün içerisinde kurbanlık hayvanlarını satın alsınlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Kurban Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (6)

Güray Dilli :

Canlı küçükbaş kg fiyatı 80 , büyükbaşın ki 75. Elli kg küçükbaş desek dört milyar lira eder, gel de al. Hayat pahalılığı , geçim sıkıntısı var, alım gücü azaldı ama enflasyon yok deniyor. Komedi ya

13
3
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Kurban nedir? Dine uygun bayramda kesilen fakir fukaraya dağıtılan ve bir kısmında aile, eş ve dostla paylaşılan vacip bir durum. Ama şimdi Kendi dünyalığa için kesiyor çoğu kimse.

13
2
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Küçükbaş hayvan 28 ile 40 kg arasıdır Güray Dilli . Ortalama 32-33 kg eder kg fiyatı 70 lira civarı yani 2100 lira ediyor . Kurban Bayramı , et bayramı değildir . İslama göre kesmekle yükümlü olanların kurban kesebileceği bayramdır .

10
2
yanıtYanıtla
print imaj:

bu pahalılıkta kurban kesen adama helal olsun

5
0
yanıtYanıtla
Abura Demirel:

hindular şimdiden kudurmaya başladılar kafasız hindularr

2
1
yanıtYanıtla
Osman Aktaş:

Sizin aldığınız fiyatlar hiç tutmaz her sene pahalı pahalı fiyatlar dersiniz söylediğiniz fiyatın yarısı yada üçte ikisine alırım hep

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title