Haberler

Kur korumalı mevduattan yeni rekor! Vatandaşın 1 haftada yatırdığı para dudak uçuklattı

Güncelleme:

Kur korumalı mevduat hesapları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. KKM hesapları 4 Ağustos haftasında 150 milyar lira artarken, bu haftalık olarak en hızlı yükseliş oldu. KKM toplamı ise 3 trilyon 282 milyar liraya ulaşarak rekor tazeledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 4 Ağustos haftasına ilişkin bankacılık verilerini açıkladı. Söz konusu haftada kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarında tüm zamanların en yüksek artışı gerçekleşti. Bir haftada 150 milyar lira artan KKM hesapları, 3 trilyon 282 milyar liraya ulaşarak yeni rekor kırdı.

30 HAFTA ÜST ÜSTE YÜKSELDİ

Son verilerle beraber 30 hafta üst üste KKM hesaplarında yükseliş yaşandı. Söz konusu 30 haftada hesaplarda 1 trilyon 912 milyar 361 milyon liralık artış yaşandı.

ZORUNLU KARŞILIK DÜZENLEMESİNE RAĞMEN ARTIYOR

KKM'de zorunlu karşılık oranı 21 Temmuz'da yüzde 15'e çıkarılmıştı. Daha önce zorunlu karşılık oranı yüzde 8 olarak uygulanıyordu. Ancak zorunlu karşılık düzenlemesine karşın KKM hesaplarına girişin devam ettiği görülüyor.

KKM'de 2023 yılında haftalık değişim şöyle:

Kur korumalı mevduattan yeni rekor! Vatandaşın 1 haftada yatırdığı para dudak uçuklattı

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Finans Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

ilhan Ocal:

Fakirden al zengine ver işte bunu yapsa yapsa Akparti yapar. Yıllardır yanlış politikalarınin cezasıni çekiyoruz. Deneme yanılma olmadı faiz düşür olmadı faiz arttır bu ne yaa bı dediği bı dediklerini tutmuyor

214
17
yanıtYanıtla
ilhan:

millet 20 yıl ak partiye niye oy verdi? bir şeyler yapıyor doğrusunu arıyor, yol yaptı, okul yaptı, benim gibi yaşlılar bilir, sağlık karnesi, vizite kağıdı kimlik ve hepsinin fotokopileri ile köpek gibi sabah 4-5 gibi hastanelerin açılmasını beklediğimiz günler vardı, terör vardı. ak parti , akşam olsun da rakı masasına oturma zamanı gelsin diye bekleyen adamlardan oluşmadı, söz verdiği her şeyi çabuk yaptı, popülis yaklaşımlar yapmadı, hayatında ev sahibi olamayacak binlerce garibanı ev sahibi

yanıt0
yanıt8
Mağdur Emekli:

Kur korumanın gerçek adı fakirden alıp zengine vermektir. Bu ömür boyu gitmeyeceğine göre ne zaman kaldırırsan kaldır dolar fırlayacak. Bu yüzden bir an önce kaldırılmalıdır.

181
12
yanıtYanıtla
Osman Kol:

38 43 yasinda . 5 bin gun 14 yıl ..çalisan oy icin avantadan emekli edilen eyt ..bertarafı kur koruma mevduat bitirecek memleketi

100
27
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Paranızı üretim için kullanın üretim olmadan para yok olmaya mahkumdur faizle refah asla bulunmaz.

115
2
yanıtYanıtla
Hasan Korkmaz:

Kendi ellerimizle fakiri devlette zengine yattıkça yatıyor. Bu piyasa birgün gümler

100
3
yanıtYanıtla
girilmez:

eskiden faizi faiz lobileri yiyordu şimdi halkımız kazanıyor en azından

5
85
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Nerden biliyorsun yerli vatandaşın kazandığınııı

yanıt65
yanıt4
Blackened:

Kur korumalı mevduatcilarin temettulerini, kar paylarini kısacası doymayan karınlarını doyurmak için, 40 yaşında bir yandan çalışırken bir yandan emekli olup maaş alanların karnını doyurmak için bunca zam ve vergi. Hakkımı helal etmiyorum!!!

77
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

durmasın yatırsınlar zaten emeklilere zam yok paralar emekli hariç her yere gidiyor parası olan bu ülkede düdüğü çalıyor

65
5
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title