Haberler

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY AKM'DE TÜRK TELEKOM VENTURES GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI

Güncelleme:

Türk Telekom'un Atatürk Kültür Merkezi'nde hayata geçirdiği Ventures Girişimcilik Merkezi'nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ülkemizde kültür ve sanatın gelişimine de ciddi katkılar sağlayan Türk Telekom'un, AKM Girişimcilik Merkezi'nde yenilikçi...

Türk Telekom'un Atatürk Kültür Merkezi'nde hayata geçirdiği Ventures Girişimcilik Merkezi'nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Ülkemizde kültür ve sanatın gelişimine de ciddi katkılar sağlayan Türk Telekom'un, AKM Girişimcilik Merkezi'nde yenilikçi fikirlerin oluşumuna, gençlerin dünya ile rekabetine de çok anlamlı destekler sağlayacağına inanıyorum. AKM'deki Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi ile girişimciler; hayallerini teknoloji ile birleştirip, değer yaratacak fikir ve projelerini bu mekanda geliştirme fırsatı yakalayacaklardır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali devam ederken Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi'nde, Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'ni açtı. Açılış Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Girişimcilerin her ihtiyacına cevap veren merkezde, ortak çalışma alanı içinde paylaşımlı ofis, toplantı odası, demo alanı ve etkinlik alanı yer alıyor. Ayrıca, girişimcilere ücretsiz ve fiber hızında internet hizmeti sunuluyor. Erişim kolaylığı ve teknolojik donanımıyla ön plana çıkan AKM Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'nde girişimlere destek olacak. Merkezde aynı anda 20 kişinin çalışacağı ortak alan ve seminer düzenleyebilecekleri etkinlik alanı yer alıyor. Ortak çalışma alanı içerisinde, girişimcilere paylaşımlı ofis, toplantı odasının yanı sıra kendi ürünlerini tanıtabilecekleri bir demo alanı ile ücretsiz ve fiber internet imkanı sağlanıyor. Girişimcilere teknoloji desteğinin sunulacağı merkezde ayrıca bir dış mekan dinlenme ve kafe alanı da mevcut. Girişimler, geliştirdikleri ürün ve servisleri Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşturacak.

Merkezdeki çalışma alanları ve imkanlar tüm girişimcilik ekosistemine açık olacak. Merkezden yararlanmak isteyen girişimciler, internet üzerinden katılım formunu doldurarak başvuruda bulunabilecek. Onay mailini alan girişimciler, çalışmalarını Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'nde yürütebilecek.

GİRİŞİMCİLER; FİKİR VE PROJELERİNİ BU MEKANDA GELİŞTİRME FIRSATI YAKALAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı konuşmada, 'Bilindiği gibi dünyanın en dinamik genç nüfusuna sahip ülkelerinden biriyiz. Türk gençliği kendisine sunulan imkanları nasıl başarıya dönüştürdüğünü her seferinde göstermektedir. Son yıllarda kültür, sanat, eğitim ve spor başta olmak üzere özellikle teknoloji alanında ortaya konan başarılar geleceğe daha güvenle bakmamıza imkan sağlıyor. Örneğin, TEKNOFEST'LERDE gördüğümüz heyecan, enerji ve hepsinden daha önemlisi gençlerin vatanımız için sahip olduğu üretme azmi gençlere güvenmemizin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Kim ne dersin desin, biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak gençlerimize sonuna kadar inanıyoruz ve güveniyoruz. Onlardan aldığımız güçle geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu kapsamda oluşturduğu programlar ve yaptığı yatırımlarla Türkiye'de girişimciliğin gelişmesine destek olan Türk Telekom'u tebrik ediyorum. Türk Telekom'un ortaya koyduğu bu vizyonun, yenilikçi fikirlerin gelişimine sağladığı katkının ve özellikle Türk gençlerine olan güveninin diğer kurumlar için de örnek alınacak bir durum olduğunu belirtmek isterim. Türkiye'de girişimciliğin gelişmesine dönük Türk Telekom tarafından oluşturulan girişimcilik programı tamamlayan gençlerin bugün dünyanın dört bir yanında faaliyet göstermesi ülkemiz açısından gurur duyulacak bir gelişmedir. Birbirinden farklı alanlarda ortaya konan başarı, Türk Telekom'un ne kadar doğru bir planlama içinde olduğunu gösteriyor. Ülkemizde kültür ve sanatın gelişimine de ciddi katkılar sağlayan Türk Telekom'un, AKM Girişimcilik Merkezi'nde yenilikçi fikirlerin oluşumuna, gençlerin dünya ile rekabetine de çok anlamlı destekler sağlayacağına inanıyorum. AKM'deki Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi ile girişimciler; hayallerini teknoloji ile birleştirip, değer yaratacak fikir ve projelerini bu mekanda geliştirme fırsatı yakalayacaklardır. Girişimcilerin ihtiyaçlarının büyük oranda karşılanacağı bu merkezde gençlerimiz aynı zamanda Türk Telekom'un teknoloji alanındaki deneyim ve tecrübesinden de faydalanacaklardır. AKM'deki Türk Telekom Girişimcilik Merkezi'nin hayırlı olmasını diliyor, Türk insanına, gençlerine güvenlerinden ötürü Türk Telekom'u ve projede emeği geçen herkesi kutlayarak, hepinize saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

'MERKEZİMİZ DÜNYA SAHNESİNDE ÜLKEMİZİ GURURLA TEMSİL EDECEK BİRÇOK FİKRE İLHAM OLACAK"

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise şu açıklamalarda bulundu:

'Türk Telekom olarak, kurumsal girişim sermayesi şirketimiz Türk Telekom Ventures ile girişimcilik ekosistemine, fikirlerini daha da ileriye taşıyacak kapılar açmak ve ekosistemi büyüterek bu alanda Türkiye'yi geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Telekom Ventures'ın San Francisco'daki ofisi ile Türkiye'den çıkan değerli fikirleri Silikon Vadisi üzerinden dünyaya açıp, dünyadaki yenilikçi fikirleri ise ülkemiz taşıyarak bir köprü olmayı hedefliyoruz. Sağlıktan enerjiye, eğitimden, yapay zeka destekli iş çözümlerine kadar pek çok alanda, teknolojiye odaklanan yerli girişimlere rehberlik ederek yatırım yapıyoruz."

Türk Telekom olarak, bugüne kadar öncü teknoloji birikimini Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatla harmanladıklarını söyleyen Önal, 'Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ve halen çeşitli konser ve etkinliklerle devam eden Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, tüm coşkusu ile AKM'de sürüyor. Şehrin atmosferini değiştiren festival boyunca misafirler, açık hava sahnesinde film gösterimleri, sanatçı katılımlı buluşmalar, oyunseverlere yönelik turnuvalar, girişimcilik sohbetleri ve fotomaraton etkinlikleriyle keyifli deneyimler yaşamaya devam ediyor. Bu heyecan sürerken, Türk Telekom olarak, bugüne kadar AKM'de kültür sanata aktardığımız teknoloji birikimimizi, bugün aynı zamanda, ekonomik büyümede önemli etkiye sahip olan girişimleri desteklemek için seferber ettik. Bu kapsamda; geleceği inovasyon kültürü ile şekillendirmek için AKM'de kurduğumuz Girişimcilik Merkezi'nde tıpkı Eminönü'ndeki Santral binasında olduğu gibi girişimlerimize yeni bir çalışma ortamı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Önal, 'Geleceğe yön verenlerin buluşma noktası niteliğindeki merkezimiz dünya sahnesinde ülkemizi gururla temsil edecek birçok fikre ve girişime ilham olacak. Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezimizin herkese hayırlı olmasını diliyor, başta Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Ersoy, merkezi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türk Telekom Telekom AKM Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title