Haberler

Kozaklı OSB başvurusu kabul edildi

Güncelleme:

Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde kuruluş çalışmaları devam eden Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi proje konusu ve dosyası Tarım Bakanlığı tarafından onaylandı.

Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde kuruluş çalışmaları devam eden Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi proje konusu ve dosyası Tarım Bakanlığı tarafından onaylandı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız yaptığı yazılı açıklamada; "Kozaklı ilçemizde bulunan jeotermal enerji kaynakları ile tohum, fide, sebze ve meyve yetiştiriciliğinin yapılacağı modern teknolojik seralar ve buna bağlı sanayi tesislerinin yer olacağı Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi başvuru projesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanarak kabul edildi" dedi. 2021 yılı içinde başlanan Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi Çalışmalarına, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Ziraat Odası iştirakçi olarak katıldı. Kozaklı ilçesinde tarımsal üretim bakımından yeni bir çekim merkezi ve yüksek katma değerli ürün üretilmesini sağlamak için hazırlanan projede yüksek üretim ve yüksek istihdam hedefleniyor. Bölgedeki jeotermal kaynağın sürdürülebilir ve yenilebilir bir yöntemle seracılık faaliyetlerinde kullanılacak alan 1 milyon 377 bin metrekare büyüklüğe sahip. Projede otomasyon sistemine sahip en küçüğü 2 bin 5000 metrekare olan modern teknolojik 40 adet parselde toplam yıllık 40 bin ton yaş sebze ve meyve üretimi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Ülkemizde bugüne kadar 4 adet jeotermal kaynaklı sera TDİOSB kuruldu. Nevşehir'in ilk tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi olacak Sera TDİOSB ile bölgede düşük maliyette yüksek kaliteli üretim gerçekleşecek. Ayrıca bölgede kurulacak sera ve sanayi parsellerinde en az bin 500 kişi istihdam sağlanacağı hedefleniyor. İstihdam edilecek personelin yüzde 75'ine yakını kadın istihdamı olacak. Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi" başvuru projesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanması ile birlikte kısa süre içerisinde Tarım Bakanlığı'nca bölgenin tüzel kişiliğinin kazanılması yönünde çalışmalar yapılacaktır. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir Kozaklı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title