Haberler

Korana patlayınca satışlar 3-4 kat arttı! Çiftçi her karış toprağa sarımsak ekiyor

Güncelleme:

Bağışıklığı güçlendirdiği söylenen ve koronavirüs salgını sonrası satışları 3-4 kat artan sarımsak bu yıl daha fazla alana ekiliyor.

Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen sarımsağın dikimi Araban Ovası'nda başladı.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla yoğun bir şekilde tüketilmeyen başlayan sarımsağa artan rağbet ile birlikte fiyatları da 3-4 kat arttı. Artan fiyatlardan üreticilerin memnun olurken, devam etmesi beklenen koronavirüs süreci nedeniyle bu yıl daha fazla alana sarımsak dikimi için çalışmalar başladı.

Koranaya karşı etkiliydi, dikimi başladı

Gaziantep'in Araban ilçe Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, bu sene Araban'da yaklaşık 30 bin dönüm alanda ekim yapılacağını düşündüğünü söyledi. Geçen sene toplam ekim alanının 15 bin dönüm civarında olduğunu vurgulayan Altun, bu sene yoğun talepten dolayı bunun 3 katı ekim planlandığını kaydetti. Altun, "Son dönemlerde ekim miktarı hızla artmakta olan meşhur Araban Sarımsağı, geçen yıl 15 bin dönüm civarında iken, bu yıl üretim sezonunda ise yaklaşık 30 bin dönüm civarında ekim yapılacağı tahmin edilmektedir. Araban sarımsağı özellikle 2010 yılından sonra kalitesiyle adını Türkiye'de duyurmaya başlamış ve son yıllarda da kalitesi nedeniyle yoğun bir şekilde taleplerin artması nedeniyle yurt dışına da ihracat yapılmaktadır" dedi.

Koranaya karşı etkiliydi, dikimi başladı

Araban Sarımsağı üretimi yapan üreticiler ise, önceki sezonda sarımsaktan iyi para kazandıklarını belirterek, bu yıl da sarımsağın para etmesi ümidiyle dikimlere başladıklarını kaydetti.

TECRÜBELİ ELLER DİKİYOR

Kalitesi ve dayanıklığı ile meşhur olan araban sarımsağının başlayan dikimi öncesinde bilinçli tarım işçileri tarafından sarımsak başını oluşturan dişler tek tek temizlenerek ayrıştırılıyor. Elde edilen tohumluk tane sarımsaklar, önceden sürümü yapılarak hazırlanan tarlalara traktörlerle dikiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Araban Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500

Yorumlar (9)

Manisalı:

Virüs e iyi gelir mi bilmem ama, sosyal mesafeyi koruduğu kesin.

29
5
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Sarımsak antibiyotiktir tüm Türkiye onu çig olarak yerse aslaa hasta olmazlar.

yanıt2
yanıt1
taşköprü:

taşköprü sarımsağı bir yıl dayanır, diğer yerleri 5 ay kullanabilsinler. taşköprü sarımsağının bir dişi diğer yerlerin üç dişine bedel ve içerisinde ki selenyum gibi maddeler toprağından alır. boşuna her yere ekip milleti zarara sokmayın.

4
10
yanıtYanıtla
Awaz:

Hayırlı olsun seneye bütün çiftçiler bu sefer ağlamaya başlar hasat çok talep az fiyat düşük diye.

7
1
yanıtYanıtla
kaymil:

soğan sarımsak ekilince çok güzel verim veren ürünlerdendir. arz talep eğrisini bilmeyen çiftçimiz yoğun bir şekilde üretim yaparak fiyatların düşmesine neden olacaktır. her sene ektik hiç kar edemedik diyen soğan sarımsak üreticisi yılmayıp 5 yıl üst üste ekime devam etse mutlaka sonunda voleyi vuracaktır.

yanıt0
yanıt0
burusli:

ben zaten şunu anlamıyorum dunyanın belkıde en verımlı topraklarınsa sahıbız dort mevsım ıklım olarak falan superız ama yok mazot parası yok gubre parası aglaya aglaya tembellık aldı basını gıdıyor kardesım ekın topragınızı ekın kıvırcık marul tere ne varsa ekın hersey para degıl kendınız ıcın ekın koyunuz akrabanız ıcın ekın hem hareket etmek toprakla ugrasmamk emek vermek gıbısı varmı ya ama yok bızım cıftcımıze çek lazım senet lazım buyuk para lazım toprak agası olmalı bızım cıftcımız demıyaa

3
2
yanıtYanıtla
ahmet:

baştan sona uydurma bir haber. site giderek kendini yiyen bir kurt gibi. sarımsak tüketimimizde hiç bir değişiklik yok. ihracaat yapılır sarımsak azalır, bazı yıllar olmaz gene azalır. bazı yıllar millet eker para etmez. sarımsak ve soğan ile patates ve domates yaz babam yaz. bu uydurma haberler sitenin ciddiyetini yerle bir ediyor.

3
1
yanıtYanıtla
YUH..!:

BURDA İNSALARA çinden irandan ÖZBEKİSTAN''dan gelen sarımsakları satıyosunuz. Kendi ülkemizden 1. derece kalite olanı 2 katına bize yani almayın diyosun dışarı yolluyosun. SAVAŞA GEREK YOK HAİNLİK BÖYLE BİŞEY. YURRT DIŞI İLE AĞIZ DALAŞLARI MİLLETİ ZEHİRLEMEZ ÖLDÜRMEZ KENDİ ZENGİNLİKLERİNDEN MAHRUM ETMEZ. SADECE SARIMSAK DEĞİL BİR ÇOK YERLİ MİLLİ ANADOLUNUN BAĞRINDAN GELEN ORGANİK MEYVE VE SEBZE VE KURU BAKLİYAT İÇİNDE GEÇERLİ. . DOMATES KAYISI KİRAZ ve bir sürü.

1
1
yanıtYanıtla
türk:

ekilmyen tarlaya tarlasını baskasına ektirene devlet desteği verirsen çiftçi tembelleşir hazırcı olur üretim azalır dışa bağımlı olursun tarım teknoloji gelişmez bizi yönetenlerde akıl yokmu üretsin üreten emek mazot gübre harcar bu adama destekleme ver ürün karşılgı tapusu var diye ekilmeyen mahsul çıkarılmayan ve başkasına ektiren tapu sahibine destekleme vermeeee

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title