Haberler

Konut ve taşıt kredisi faizleri yükseltildi

Güncelleme:

Kamu bankalarının başlattığı avantajlı konut kredisi paketi kapsamında ikinci el konutlar için uygulanan faiz oranı 0,79'dan 0,87'ye yükseltildi. Ayrıca tüketici kredisi yüzde 1.12'ye taşıt kredisi faizleri ise yüzde 1.17'ye artırıldı.

Kamu bankalarının hayata geçirdiği 'avantajlı konut kredisi' paketinin ikinci el konut kısmının faiz oranlarında değişikliğe gidildi. Bu kapsamda 0.79 olan faiz oranı 120 ay vade için 0,87'ye yükseltildi.

İkinci el konutlarda kampanya ilk etapta yüzde 0.74 faiz, 180 ay vade ve 1 yıl geri ödemesiz olarak başlatılmıştı.

SIFIR KONUTLARDA 12 ÖDEMESİZ DÖNEM KALDIRILDI

Ayrıca kamu bankaları, yeni bir kararla konut kredilerinde 12 ay geri ödemesiz uygulamayı sıfır konutlar için de kaldırdı. Böylece sıfır konut alanlar kredi ödemelerine hemen başlayacak.

TÜKETİCİ VE TAŞIT KREDİSİ FAİZLERİ DE YÜKSELTİLDİ

Tüketici kredisinde ise faiz oranı 1.12'ye çıkarken taşıt kredisinde de 0,82 olan faizler yüzde 1.17'ye yükseltildi.

SIFIR KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Yeni (sıfır) konutlar için %0,64 ile 180 ay vadeye kadar, üç büyük ilde (İstanbul, Ankara ve İzmir) azami 750 bin TL'ye kadar; diğer şehirlerde azami 500 bin TL'ye kadar kullanılabiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (128)

Adanalı:

Ne oldu Hep Geri Vites Ekonomi Uçuyor

35
13
yanıtYanıtla
Hakan E.:

Harbiden insafsızsınız! Tüm dünya corona yüzünden maddi sıkıntıya girdi Devletimiz herkese para dağıttı resmen, faizleri acayip bir şekilde düşürdü! Hala daha laf ediyorsunuz! Muhalefet yapacaksanız insan gibi yapın iyiye iyi demeyi öğrenin!

yanıt1
yanıt1
Ömer:

Arkadaş bu nasıl düzen nasıl dünya, parası olan dahada zengin oldu. Yıllardır dişimizle tırnağımızla çalıştık yok yok. Bu ülkede siyaset hamasetle sürdükçe biz daha çook eziliriz...

42
2
yanıtYanıtla
Hakan:

20 yıldır vergiyle sata sata yedi bitirdi ülkeyi babasının malı gibi saçtı savurdu kimseye sormadan millet hala oy veriyor buna ya nasıl bi şey bu.

28
9
yanıtYanıtla
Ruhi:

300k lık evi 600 700k ya iyi dayadılar enayilere. . . evi satan da parayı dövize altına yatırdı hadi geçmiş olsun . . . :D

37
0
yanıtYanıtla
Batuhan:

Çok doğru söyledin uzun lafın kısası bu iki ev parasını bir eve yatırdılar kimileride onların parasıyla zengin oldu

yanıt13
yanıt0
zeki ruhi:

altına yatırsaydım 39. 000 tl kazancaktım ruhicim. şimdi ise altın fiyatı artışıyla evim 80. 000 tl değer kazandı. varsa paran gel al :D sen ciğerden mağrum kalmışssın.

yanıt0
yanıt11
Fırsatçı:

Kaçırır mı fırsatçı yapıştır mış zammı.:))

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

ZEKİ RUHİ Altın 20 gün içinde değer kazandı, senin evinde 20 gündemi 80 bin katladı :)) Yoksa sen mi zam yaptın ? 150 bin zam yapsaydın daha iıi kazanırdın :)) yersen

yanıt0
yanıt0
GERÇEKLER:

krediler yükseldiyse ev ve araba fiyatlarının düşmesi lazım, peki bu mümkün mü?

33
1
yanıtYanıtla
Tüm 128 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title