Haberler

Koç Holding, uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getiriyor

Güncelleme:

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, 'uzaktan çalışma' modelinin, Koç Topluluğu içinde 35 bin ofis çalışanı için kalıcı hale getirileceğini söyledi.

Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısı yayımlandı. Yeni sayıda Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu'nun, 34. Üst Düzey Yöneticiler Toplantısı'nda geçen yılın öne çıkan başlıklarına dair paylaştığı görüşlerine yer verildi.

Konuşmasında esnek çalışma konusuna değinen Çakıroğlu "Pandemi sürecinde çalışma arkadaşlarımızın, iş ortaklarımızın, bayilerimizin, tedarikçilerimizin ve ailelerinin sağlığı birinci önceliğimizdi. Çok hızlı, dikkatli ve hassas davrandık. 11 Mart'taki pandemi ilanından önce seyahatleri yasakladık ve karantina tedbirlerini açıkladık. Uzaktan çalışma pratiğine hızla geçtik. İş yerlerinde çalışmaya devam eden arkadaşlarımız için gereken her türlü tedbiri derhal aldık. Bu zor dönemde istihdamın korunmasını ve çalışma arkadaşlarımızın gelir kaybının önlenmesini de öncelik olarak kabul ettik. Zor zamanlarda arkadaşlarımızın ve ailelerinin kaygılarını azaltmaya, ihtiyaçlarına destek olmaya çalıştık" diye konuştu.

UZAKTAN ÇALIŞMA KALICI HALE GELİYOR

Bu dönemde elde edilen tecrübeler ışığında, geleceğin esnek çalışma modellerine yönelik çalışmaları olgunlaştırarak devreye aldıklarını belirten Çakıroğlu, "Uzaktan çalışma modeli 35 bin ofis çalışanı arkadaşımız için kalıcı bir uygulama haline geliyor. Uzaktan/esnek çalışma, çalışanların yolda geçen zamanlarını ortadan kaldırıyor. Ofis alanı, personel servisi kapasitesi gibi ihtiyaçlar azalıyor. Hem çalışan tatminini hem de verimliliği artıracak büyük bir potansiyel var" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Levent Çakıroğlu Koç Holding CEO Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (10)

Ulusalcı:

bu şirketler az çakal değil. Peki bilgisayar vereceksiniz elektrik parası evde yokken elektrikler kapalı ama 24 saat eve hapsedip elektrik su çay kahve parasını verecek misiniz. şirketler servis ücretinden elektrik su temizlikçi çaycı bardak şeker vs masraflardan kurutuluyor böylece

11
7
yanıtYanıtla
Şakirrr:

Boş yapma

yanıt0
yanıt0
vatandaş işçi:

şirketler işçiyi düşünürmüş gibi yapıyorlar. asıl düşünceleri kendi karlarıdır. dediğin gibi işçinin evindeki giderleri hesap etmezler, kendi ofislerindeki kıstıkları giderlerine bakarlar. benim en son şirketim işcilerini daha çok kar etmek için çıkartmaya bakıyor ve beni de çıkarttı. şuan yeni firma arıyorum. zaten bıktırmışlardı senelerce yaptıkları cimrilikten. Allah bunları ıslah etsin. seni beni düşünmez bunlar. . .

yanıt0
yanıt1
Emre:

Koç ofis çalışanlarına elektrik yardımı olarak 120 tl her ay zaten veriyor. Yemek kartınıda 500 TL olarak her ay zaten veriyor.

yanıt4
yanıt0
Yusuf mert:

Evden çalışılıyorsa o kadar çalışana ne gerek var Hep masraf bunlar

1
14
yanıtYanıtla
beyin fakırı:

akıllıca bir karar. . . masraflar çok ciddi bir şekilde azalır

6
0
yanıtYanıtla
c:

süper olmuş tüm kurumlara yayılır umarım

2
0
yanıtYanıtla
atarabası osman:

fazla kalabalık yapmayın zaten görüntü olsun diye sizi sırtımızda taşıyoduk, yol akbil hes kgs lgs yol yemek istemeyin, zaten bi yerden para gelmiyor demek bi ton vergi veriyoruz geri gelmiyo abi demek istemişler abi

1
0
yanıtYanıtla
senar:

Gelecekte bir çok şirket bu modele geçecek diye düşünüyorum, maliyet açısından

1
0
yanıtYanıtla
TÜRK:

SEN NE DEMEK İSTEĞİNİ ANLAMADIYSAN CAHİLLİKTEN BEYNİN ÖLMÜŞ GİT GÖMSÜNLER SENİ ALLAHIN CAHİLİ ÖĞRENMEK İÇİN ARAŞTIRMA YAP GÖR Kİ KURTUL ŞU CAHİLLİKTEN

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title