Haberler

Koç Holding'in İlk Yarıda Net Dönem Karı 1 Milyar 25 Milyon TL Oldu

Güncelleme:

Koç Holding, 2012 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam satış gelirlerini yüzde 21 artırarak 40 milyar 758 milyon TL'ye yükseltti.

Koç Holding, 2012 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam satış gelirlerini yüzde 21 artırarak 40 milyar 758 milyon TL'ye yükseltirken, 2 milyar 99 milyon TL vergi öncesi kar ve 1 milyar 25 milyon TL azınlık payı sonrası net kar elde etti Koç Holding, 2012 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam satış gelirlerini yüzde 21 artırarak 40 milyar 758 milyon TL'ye yükseltirken, 2 milyar 99 milyon TL vergi öncesi kar ve 1 milyar 25 milyon TL azınlık payı sonrası net kar elde etti.

Koç Holding 2012 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Holding'in 2012 ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO'su Turgay Durak, global ekonomiye ilişkin endişe ve belirsizliklerin devam ettiğine işaret ederek, yurtdışı piyasalardaki durgunluk ve faiz oranlarında kısa sürede bir gevşeme beklenmemesi sebebiyle iç piyasadaki sıkışıklık tüm sektör ve şirketleri doğal olarak etkilediğini söyledi. Bu tür süreçlerde sürdürülebilir bir büyüme modeli ile karlı operasyonlara odaklanmanın önemli olduğunu vurgulayan Turgay Durak, "Global piyasalarda yaşanan tüm problemlere karşın yılbaşından bu yana yurtiçinde net olarak 2 bin 592 kişiyi daha bünyemize katarak Topluluğumuz bünyesinde istihdam ettiğimiz toplam kişi sayısını 83 bin 579'a yükseltmiş olduk. Ülkemize ve geleceğe olan güvenle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yılın ilk yarısında kombine yatırımlarımız bir önceki senenin aynı dönemine oranla iki kattan fazla artış kaydederek 840 milyon TL'den 1.816 milyon TL'ye yükseldi" dedi.

-"ORTAKLARIMIZI CESARETLENDİRİYOR"-

Durak, Türk şirketlerini ve Türkiye'nin marka değerini yükseltmek için sadece Türkiye'de değil, dünyada lider şirketler yaratmak gerektiğinin altını çizdi. Bu vizyonla var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Durak, "Arçelik bu açıdan öncü şirketimiz. İlk yarıda uluslararası satış gelirlerini yıllık bazda yüzde 59 artıran Arçelik, dünyadaki farklı üretim ve satış olanaklarını sürekli araştırarak organik büyümesinin yanı sıra satın alma ve yatırım fırsatlarını da kovalamaya devam ediyor" dedi. Türkiye'de yabancı ortakları ile yürüttükleri güçlü operasyonların özellikle Avrupa'da gözlenen ciddi durgunlukla karşılaştırıldığında önemli birer başarı hikayesi olarak ön plana çıktığını vurgulayan Durak, sözlerine şöyle devam etti:

" Türkiye'de gösterdiğimiz başarılı performans, ortaklarımızı uzun vadede Türkiye'deki üretim merkezlerimizi daha da geliştirmek için cesaretlendiriyor. Şu anda Ford ile Türkiye'de 1 milyar dolar büyüklüğünde bir yatırımla 3 yeni hafif ticari araç ve 250 milyon dolara kuracağımız 3. Fabrika için FordOtosan hızla çalışıyor. Tofaş bünyesinde ise Fiat ile farklı markalar için üretim yaparak bir yandan iç piyasaya sunduğumuz ürün yelpazemizi genişletiyor bir yandan da ihraç pazarlarımızı çeşitlendirerek coğrafi riski asgari düzeye indiriyoruz. Tüm bu gelişmeler ülkemize uzun vadeli ve katma değer yaratan yeni yatırımların kapılarını açıyor."

-TÜPRAŞ YATIRIMI-

Durak, toplam satışlar ve ihracatta Türkiye'nin 1 numaralı şirketi olan Tüpraş'ta yaptıkları yatırımlarla büyümeye devam edeceklerini söyledi. Tüpraş'ın 2.4 milyar dolar yatırım sonucu gerçekleşecek olan "Fuel Oil Dönüşüm Projesi" için global piyasalardan2.1 milyar dolar büyüklüğünde finansman temin ettiklerini hatırlatan Durak, bu işlemin "Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinde En İyi Yapılandırılmış Finansman İşlem Ödülü"nü almasının hem Koç Topluluğu'na hem de Türkiye ekonomisine duyulan güvenin önemli bir kanıtı olduğunu vurguladı.

-"BANKACILIKTA, 'YUMUŞAK İNİŞ SENARYOSUNA' DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"-

Bankacılık sektörünün Türkiye ekonomisinin uzun vadeli gelişiminde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Turgay Durak, Koç Topluluğu olarak bu sektöre olan inançlarının ve taahhütlerinin çok güçlü olduğunu vurguladı. Yılın ilk yarısında Yapı Kredi Bankası'nın 10 şube daha açarak toplam şube sayısını 918'e yükselttiğini belirten Durak, "TL kredilerde ilk altı ayda yüzde 11 büyürken, özellikle ihtiyaç kredilerinde yüzde 13, KOBİ kredilerinde yüzde 8 ve orta ölçekteki ticari kredilerdeki yüzde 12'lik yıllık artışlarla ekonomimizdeki 'yumuşak iniş" senaryosuna desteğimizi sürdürüyoruz." dedi.

-ÇEVRE YATIRIMLARI-

Koç Topluluğu olarak tüm projelerinde topluma olan katkılarını azamiye çıkarırken, her zaman çevre dostu stratejiler üretmeyi hedeflediklerini belirten Turgay Durak, şirketlerinin bu kapsamda çok değerli projeler geliştirdiğinin ve önemli ödüller aldığının altını çizdi. Durak, bu çerçevede Tofaş'ın Avrupa Birliği kriterlerine göre "En İyi Çevre Yönetimine Sahip Şirketi" seçilmesini ve müşteri ilişkilerinden KSS projelerine kadar pek çok alanda ödül alan Opet şirketinin 81 ilde 81 örnek köy isimli yeni "eko-köy" projesiyle göçleri önlemeye katkılarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

-"ENGELLİLİĞİN SORUN DEĞİL, HAK TEMELLİ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"-

Koç Topluluğu'nun tüm paydaşlarının gücünü arkasına alarak yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile var olduğu her alanda fark yaratmayı sürdürdüğünü vurgulayan Turgay Durak, Ülkem İçin projesinin 2012 - 2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde Ülkem İçin Engel Tanımıyorum projesine başladıklarını hatırlattı. Turgay Durak, proje ile ülkemizdeki engellilik kavramının sorun olmaktan çıkarak hak temelli bir yaklaşımla ele alınmasını sağlamak için çalışacaklarını vurguladı. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Turgay Durak Koç Holding Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title