Haberler

Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması

Güncelleme:

Nurettin Özgenç, "Merkez Bankası'nın indirdiği 1,5 puanlık koridor faizi, aynı oranda kredi faizlerine yansımalı" dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği

(KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, " Merkez Bankası'nın indirdiği 1,5 puanlık koridor faizi, aynı oranda kredi faizlerine yansımalı" dedi.

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, "Kredilerin yaygınlaşması ve KOBİ'lerin daha ucuz kredi kullanabilmesi için faizlerin düşürülmesi gerekliydi ve düşürüldü. Şimdi sıra kredi faizlerinin düşürülmesindedir. Dünyada ve Türkiye'de hemen hemen bütün faiz çeşitleri düşüyor. Merkez Bankası'nın cesur faiz indirimi ile birlikte diğer bankalar da kredi faiz oranlarını azaltmalıdır" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesinin üretim için önemli bir unsur olduğunu dile getiren Özgenç, "Esnaf ve KOBİ'lere verilen kredi faizinin daha düşük olması halinde rekabet edilebilirlik artacaktır. Esnaf ve sanatkarlar için düşük faizli kredi desteği, bu kesimin üretimini artırıcı, rekabet gücünü geliştirici bir araç olmalı. Ülkemizde esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak düşük faizli kredi uygulamaları üretimi ve üretkenliği artırmak için süreklilik göstermeli" dedi.

-"Faiz indirimi kredi almayı düşünenler için fırsat olabilir"-

Özgenç, KOBİ'lerin yapısal özelliklerinin analiz edildiğinde finansmana ulaşımdaki alanlarda yoğunlaştığını anımsatarak söz konusu alanlarla birlikte yatırım ve iş yapma ortamının geliştirilmesine yönelik olarak alınacak tüm tedbirlerin KOBİ'lerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Özgenç, şunları ifade etti:

"Ülkemiz KOBİ'lerinin rekabet gücünü artırmak için öncelikle düşük faizli kredi bulabilme imkanı sağlanmalı. Mikro anlamda da finansmana erişimin kolaylaştırılması için alternatiflerin üretilmesi lazım. Türkiye ekonomisinin dinamosu konumunda olan KOBİ'ler finansmana ulaşımda zorluk çekmemeli. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin finansman ihtiyaçları daha hızlı şekilde karşılanmalı. Ülkemizdeki işletmelere dünyadaki rakipleri ile rekabet etmeleri için gerekli finansman desteği sağlanmalı. Dünyadaki rakipleri alternatif finansman araçlarından rahat bir şekilde faydalanabilirken bizim KOBİ'lerimiz böyle bir imkandan geri kalmamalı."

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Nurettin Özgenç Merkez Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title