Haberler

Kobi'lere Rekabet Gücü Katarak Yeni Pazarlara Teşvik Ediyorlar

Dış Ticaret Müsteşarlığı Tarafından Gerçekleştirilecek İhracatı Geliştirme Programı'nın Pilot Uygulaması Ostim, Siteler ve Sincan Organize Sanayi Bölgelerinde Yapılacak.

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilecek İhracatı Geliştirme Programı’nın pilot uygulaması OSTİM, Siteler ve Sincan Organize Sanayi Bölgelerinde yapılacak.

DIŞ Ticaret Müsteşarlığı (DTM) İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erdem ve Şube Müdürü Emrah Sazak, OSTİM Yönetim Merkezi’nde ihracatta devlet yardımları ve İhracatçı Geliştirme Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve farklı sektörlerden kümelenme çalışmalarına mensup firmalar katıldı.

Yeni program hazırlandı

Sinevizyon eşliğinde firmalara konu hakkında bilgi veren Dış Ticaret Uzmanı Emrah Sazak, “KOBİ’ler başta olmak üzere firmaların ihracata yönelik faaliyetlerini üretim ile pazarlama aşamalarında destekleyerek uluslararası pazarda karşılaştıkları sorunların giderilmesine yardımcı olmak ve rekabet gücü kazanmalarını sağlamak düşüncesiyle yeni bir program hazırlıyoruz” dedi.

Bu desteğin, KOBİ’lerin yeni ihraç pazarları yaratmaları ve geleneksel pazarlarındaki paylarını artırmalarını sağlamayı amaçlayan bir devlet desteği olduğuna dikkat çeken Sazak, şunları söyledi:

“Günümüzde, ihracat pazarlamasının başarı ile gerçekleştirilmesinde, yetişmiş uzman elemanlara sahip olmanın önemi açıktır. Uzunca bir süredir dış ticaretle ilgili kuruluşlarda çalışan elemanların bu alandaki bilgi ve becerilerini geliştirmek, dış ticaretin hedeflenen düzeye ulaştırılmasında ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacı ile eğitim programları düzenliyoruz. Bu konudaki eğitimleri yurt geneline yaymayı hedefliyoruz.”

Süreç bürokrasiden arınacak

DTM olarak eğitim yardımını etkin olarak uygulayamadıkları noktasında özeleştiride bulunan Sazak, yeni uygulamada bütüncül bir yaklaşım olacağını ve bu noktada kümelenme anlayışının çok önemli olduğunu söyledi. Sazak, “Süreci bürokrasiden arındırma düşüncemiz var. OSTİM’de kümelenme konusunda çok önemli işler yapılıyor. Bütün bunlardan yararlanma düşüncesindeyiz” dedi. Şu ana kadar Türkiye’de sektörel bir dış ticaret başarı hikayesi oluşturulamadığının altını çizen Sazak, bu konuda eğitim vermek üzere DTM tarafından akredite edilmiş 15 kadar eğitim firmasının bulunduğunu belirtti. Sazak, “Eğitim firmalarının sayılarını arttırmayı hedefliyoruz. Projemiz henüz hazırlık aşamasında ancak ihtiyaçlarla daha yetkin hale gelecektir.

Uygulamalı eğitimi pilot bölgelerde gerçekleştireceğiz. Pilot uygulama için düşünülen bölgeler de OSTİM, Siteler ve Sincan Organize Sanayi Bölgeleri” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title