Haberler

Kiler, 50 Bin Altın Dağıtacak

Kiler, Satışları Canlandırmak İçin, 56 Günde 50 Bin Çeyrek Altın ile 30 Bin Çekpara Dağıtacağı Bir Kampanya Başlattı.

Kiler, satışları canlandırmak için, 56 günde 50 bin çeyrek altın ile 30 bin çekpara dağıtacağı bir kampanya başlattı. Kiler Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir, “Bu kampanyanın maliyeti 6 milyon TL olacak” dedi.

KİLER Holding, gıda perakende sektörüne hareket kazandırmak ve tüketicinin yaptığı alışverişi ödüllendirmek amacıyla yeni bir kampanya başlatıyor. Kiler Holding Perakende Grubu Genel Müdürü Nihat Özdemir, “Bu yılki üçüncü kampanyamızda çekiliş ve kura yapılmadan belli bir tutarda alışveriş yapan müşterilere 50 bin adet çeyrek altın ve 30 bin adet çekpara vereceğiz. Bunun maliyeti 6 milyon TL’yi bulacak” dedi.

Kadın müşteriler istedi

Kampanyalarını hayata geçirmeden önce tüketicilerin tercihleri üzerine araştırma yaptıklarını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi: “Kiler marketlerinin müşterilerinin yüzde 75’ini kadınlar oluşturuyor. Yaklaşık 150 mağazada 600 müşteriyle yüzyüze anket yaptık. Kendilerine kampanya ile bir hediye verilse bunun ne olacağı sorusuna hemen hemen tüm kadınlar altın ya da para yanıtını verdi. Kampanyayı bu araştırmalar doğrultusunda gerçekleştirdik. Kampanya 18 Temmuz’da başlayıp, 56 gün boyunca devam edecek. Kampanya süresince toplam 1000 TL tutarında alışveriş yapan herkese çeyrek altın ya da 100 TL tutarında çekpara verilecek. Toplam 705 ile 500 TL alışveriş yapanlara da 75 ile 50 TL değerinde çekpara verilecek.”

Özdemir, kampanyaların mevcut ekonomik durumu aşmak için önemli bir etken olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Bundan bir önceki kampanyamızda 20 bin kişiye yaklaşık 50 bin hediye dağıtıldı. Bu kampanyanın satışlara etkisi yüzde 16’ya ulaştı. Yeni kampanyamızla birlikte de yüzde 15’lik bir ciro artışı hedefliyoruz. 2008’de ciromuz 700 milyon TL olarak belirlendi. 2009’daki ciromuzun da 800 milyon TL’ye yükseleceğini düşünüyoruz. Ancak yıl sonuna kadar gidişata göre bu hedefimizde değişiklikler olabilir.”

Sorumluluk hissediyoruz

Türkiye’de yerel sermayeli en büyük perakende grubu olarak yalnızca Kiler’in kaldığını ifade eden Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler ise, şöyle konuştu: “Bu durum bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Yaptığımız kampanyalarda bu sorumluluğu hissediyoruz. Tüketicilerin beklentileri artık eskisi gibi değil. Tüketiciler artık, daha fazla hizmet, kampanya, indirim ve hafta sonu indirimi bekliyor. Uygun fiyat, uygun çeşit gibi konularda 9 aydır sınav veriyoruz. Kasım ayından itibaren gıda perakendesi de tüm sektörler gibi bu kriz ortamından olumsuz etkilendi. Firmaların artık tüketici ihtiyaçları doğrultusunda ciddi adımlar atması gerekiyor.”

Forum Ankara 950 kişiye 47 bin 500 lira verdi

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) önderliğinde yürütülen “Kriz Varsa Çare De Var” kampanyası çerçevesinde sabah saatlerinde alışveriş merkezine gelip sıraya giren 100 kişiye 50 TL’lik hediye çeki dağıtılan Forum Ankara Outlet’te 9 günde toplam 950 kişiye hediye çeki verildi. Uygulamanın ilk günü, ilk 100 kişiye değil 150 kişiye hediye çeki dağıtılırken, bu çeklerin toplam bedeli de 47 bin 500 TL’ye ulaştı. Forum Ankara Outlet yetkilileri, hediye çeki uygulamasından hem tüketicinin hem de perakendecilerin çok memnun olduğunu söyleyerek, uygulamanın 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini hatırlattı.

Rakamlarla Kiler

Kiler’in 25 ilde 161 mağazası bulunuyor.

Toplam 157 bin 384 metrekare alanda hizmet veriyor.

Marketlerinde 4 bin 514 kişi çalışıyor.

2008 yılı cirosu 700 milyon TL.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title