Haberler

Kdv İndirimi Süresinin Uzatılması Mobilyacıları Sevindirdi

MOBİLYA Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada KDV indiriminin uzatılması yönündeki karardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, mobilya sektörünün büyümesi için KDV indiriminin 2023 yılına kadar sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

MOBİLYA Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada KDV indiriminin uzatılması yönündeki karardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, mobilya sektörünün büyümesi için KDV indiriminin 2023 yılına kadar sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Güleç, KDV indirimiyle beraber satışlarda yüzde 30 oranında artış olacağını kaydetti.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç yaptığı açıklamada, "Bizim beklediğimiz karardı. Çok teşekkürler. Mobilya da artış grafiğinin düşmemesi için önemliydi. Düğün mevsimi başladı. Tüketicinin daha uygun mobilya alabilmesi için güzel bir uygulama" dedi. Güleç, "Mobilya ham maddeleriyle beraber ve özellikle yonga levha, MDF, süngerle beraber bu KDV indiriminin 2023'e kadar kalıcı olmasını istiyoruz. Hedeflerimiz var. İç pazarın daha dinamik olması lazım, dünya pazarından pay almak için. Mobilya sektörünün başarısı var. Geleceği olan bir sektör. Üretimin çoğunluğunu gelişmiş ülkeler yapıyor. Mobilyacılarımız inovasyon ve tasarımla katma değerli ürünler üretebilmeli. Karar, devletimiz iş adamlarının yanında olduğunu gösteriyor. Dünya pazarından büyük pay almamız gerekiyor" diye konuştu.

'FATURA ALIN'

Tüketicilere uyarılarda bulunan Güleç, "Tüketicilerinden isteğimiz aldıkları ürünün faturasını istesinler. Böylelikle haksız rekabet ortadan kalkıyor. Maliyenin daha fazla vergi toplayabilmesi için fatura şart. KDV indirimi tüketici için büyük bir fırsat" dedi.  Güleç, satışların iyiye gideceğini belirterek, "Düğün mevsimiyle beraber yüzde 30 oranında artış olur. İç pazar durgun. Bizim daha fazla ihracat yapmamız gerekiyor. Nisan, mayıs haziran ayları önemli. Çünkü giderlerimiz artıyor" diye konuştu.

İNEGÖL FUARI GÜZEL GEÇECEK

2-6 Nisan tarihleri arasında yapılacak MODEF Fuarı'na da değinen Güleç, "Mobilya fuarımız önemli. İMOB çok başarılı geçti. Çin'e otuz firmayla gittik. Guanza Fuarı da iyi geçti. İnegöl de çok başarılı geçecek. Türkiye mobilya sektörü iyi durumda. Biz çalıştıkça İnegöl'e daha fazla müşteri gelecek" ifadelerini kullandı.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Güleç Murat Erat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title