Haberler

Kaza Yapan Daha Fazla Sigorta Pirimi Ödeyecek

Güncelleme:

Kaza Mağdurları Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Körükçü, trafik sigortasındaki yeni düzenlemeyle kaza yapan sürücülerin daha fazla sigorta primi ödeyeceğini söyledi.

Trafik sigortasında uygulamaya konulan yeni düzenlemelerle birlikte kaza yapan sürücüler daha fazla sigorta primi ödeyecek.

Kaza Mağdurları Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Körükçü, trafik sigortasındaki teminat ve ödeme şartlarının değiştirilmesi nedeniyle sigorta şirketlerinin poliçe fiyatlarına fahiş oranda zam yaptığını söyledi. Ali Körükçü, "Yeni dönemle poliçelerde teminatların yükseltilip, kapsam genişletilmesi sonucunda fiyatlar uçuşa geçti. Yeni düzenleme sonrasında kaza yapan ve bunun karşılığında hasar ödemesi alan sürücü, poliçesini yenilemek istediğinde, karşısına 900 ile 1000 TL gibi prim ödemek zorunda kalacak" dedi.

200 TL'LİK SİGORTA 2000 TL OLDU

Yapılan düzenleme ile 'eşdeğer parça' kullanımıyla yapılan onarımlar ve kazalardaki aracın değer kaybından doğan zararların da artık sigorta kapsamına alındığına dikkati çeken Ali Körükçü, "Sigorta kapsamındaki genişletme ise primlere direkt yansıdı. Düzenlemeden sonra Zorunlu Trafik Sigortası 2 yılda 10 kat zamlanmış oldu. İki yıl önce aracın kayıtlı olduğu şehir, araç sahibinin yaşı ve sigorta geçmişine göre trafik sigortası yapılmaya başlandı. Bu düzenleme ile primler yüzde 50'ye yakın arttı. 2 yıl önce 200 liraya trafik sigortası yaptıran sürücü, şimdi yaklaşık 2000 TL ödüyor" diye konuştu.

ARAÇ DEĞER KAYIPLARINA DİKKAT

Genel Başkan Ali Körükçü, kaza yapan aracın değer kaybının da tüketicileri mağdur ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Kasko ve araç değer kaybı ilişkisine bakıldığında; genellikle kasko poliçeleri, onarım nedeniyle ortaya çıkan araç değer kayıplarını teminat altına almaz. Bu nedenle de kasko sigortasından talepte bulunulamaz. Ancak bazı sigorta şirketleri, kasko kapsamında araç değer kaybı güvencesine de yer vermekte. Araç değer kaybı için güvence veren şirketler, bu kaybı karşılayarak araç sahibini rahatlatacaktır. Bu nedenle kasko teklifi alırken teminatlar sorgulanmalı."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (75)

Harbi Söyler:

Böyle saçmalık olmaz. Madem kaza yapan masrafını kendi çekecek o zaman bir yıl süreyle hiç kaza yapmayanların primlerini iade edin.

18
0
yanıtYanıtla
cahile yapılan haber:

uygulama yıllardır zaten öyle kaza yapan fazla ödüyor. yeni olan sadece aşırı zam kazıkları

15
0
yanıtYanıtla
karadeniz:

4 yıldır1 tane kazam yok bana niye 1000 lira onuda açıklayıno zaman kaza masraflarını tüm kullanicilardan çıkarıyorsunuz soygun yapiyorsunuz haram olsun

13
1
yanıtYanıtla
):

orasi Turkiye alisamadinmi hala soyulmaya?

yanıt0
yanıt0
ESNAF:

Allah adalet dediğiniz sisteminizi başınıza yıksın zalim topluluğu. . . zaten dört koldan soyuyorsunuz sahte mü''minler. . .

9
4
yanıtYanıtla
SİGORTACI:

FİYATLARI ARTTIRAN ŞİRKETLERDİR DEVLET FİYATLARI BELİRLEMİYOR. İHBAR EDERSENİZ FİYATLAR DÜŞECEKTİR. ADAM DUVARA ÇARPIYOR SANAYİDE KAMYONCU İLE ANLAŞIYOR 2 LİRA VERİYOR SEN BANA ARKADAN ÇARP BEN DUVARA ÇARPTIM TUTANAĞI TUTUYORLAR 30. 000TL ALIYORLAR BUNU GÖREN VATANDAŞ FİLİM GİBİ SEYREDİYOR İHBAR ETMİYOR. 2 ALKOLLÜ KAZA YAPIYOR KAFAMIZ İYİ YARIN BULUŞUR TUTANAĞI TUTARIZ DİYOR BU OLAYI GÖRENLER SEYREDİYOR GEÇİYOR. EHLİYETİ YOK EHLİYETLİ ŞÖFÖR BULUYORLAR. İŞTE SORUN BUDUR. (İHBAR EDİN FİYATLAR DÜŞSÜN)

10
3
yanıtYanıtla
CAN:

kime neyi ihbar edicen, kaza yapıyoruz polis çağırıyoruz, tutanak tutma zorunluluğumuz yok ölü yaralı varsa geliriz yoksa aranızda halledin diyor, e millet de arasında hallediyor işte. . .

yanıt1
yanıt0
DERBEDER:

ARAÇLARIN SOGORTASI AZ LÜTFEN EN AZI 3000 TL OLSUN VERGİSİDE YÜZDE 1000 ARTSIN . . YOKSA NASIL VERECEKSİNİZ OKADAR VAADDE BULUNDUNUZ BU MİLLETE DEMİİİ

12
0
yanıtYanıtla
BEN:

KASKO VE TRAFİK SİGORTASI BİRLEŞTİRİLMELİ. DAHA DOĞRUSU KASKO YAPTIRANLARA TRAFİK SİGORTASI MECBURİ OLMAMALI. YETKİLİLERE LÜTFEN !!!!!!!!!!!DİYORUM. BU SÖMÜRÜ DÜZENİNİ BİTİRELİM ARTIK. LÜTFEN. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

11
1
yanıtYanıtla
kerem:

yollar berbat hendekler, tuzaklar vs belediyenin suçunun cezasını kim ödeyecek

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title