Haberler

Kartal'da vatandaşların altınlarını emanet ettikleri kuyumcu ortadan kayboldu

Güncelleme:

Kartal'da uzun yıllardır tanıdıkları kuyumcuya altınlarını emanet eden ve kuyumcunun altınlarla birlikte ortadan kaybolduğunu iddia eden mahalle sakinleri paralarını geri alabilmek için 2 yıldır mücadele veriyor.

Kartal Yakacık'ta 30 yıldır tanıdıkları kuyumcuya altınlarını emanet eden mahalle sakinleri büyük şok yaşadı. Yıllardır adını İbrahim Sevgi olarak bildikleri kişinin isminin Atakan olduğunu ve altınları ile birlikte ortadan kaybolduğunu gören vatandaşlar, 2 yıl önce altınlarını geri alabilmek için savcılığa başvurdu. Hukuk mücadelesi veren mahalle sakinleri dün Yakacık Meydanı'nda toplandı. Bir süre burada bekleyen vatandaşlar daha sonra kapatılan kuyumcu dükkanının yerine açılan baklavacının önüne geldi. Grup burada sloganlar attıktan sonra sessizce dağıldı.

Kartal'da vatandaşların altınlarını emanet ettikleri kuyumcu ortadan kayboldu

"588 BİN LİRA KAYBIMIZ VAR"

Mağdurlardan biri, "Güven meselesi. Paramızı bıraktık, kaçtı gitti. Oğulları gezip eğlenirken biz burada sabahtan akşama kadar motosikletle su damacanası taşıyoruz. Mağdur durumdayız. Dini kullanarak yaptı, dini alet etti. Altınımızı, çocuğumuzun bilekliğine, kolyesine küpesine kadar o kişiye bırakmış olduk. 588 bin lira kaybımız var. Oğulları Dubailerde İngilterelerde gezerken biz burada sefil geziyoruz. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamadık, para da alamadık. Kiramı ödeyemiyorum. Eşim dostum bana para veriyor, kiramı veriyor. Yiyecek erzağımı onlar getiriyor. Size daire vereceğim, şu kadar para gelecek, paranızı vereceğim diye kandırdı." dedi.

Kartal'da vatandaşların altınlarını emanet ettikleri kuyumcu ortadan kayboldu

"30 YILDIR İBRAHİM DİYE BİLİYORDUK, ADI ATAKAN'MIŞ"

Bir başka mağdur mahalle sakini ise, "30 yıldır burada oturuyoruz, adını Hacı İbrahim diye biliyorduk ama ismi Atakan'mış. İyi bir esnaftı. Ağabey, kardeş gibiydik. En son sıkıntı oldu, millet baskı yaptı oraya paramızı alacağız diye. Millete söz verdi. 'Haziranın 25'inde herkesin parasını vereceğim' dedi. Herkes altınını getirdi paraya çevirdi. 'Kartınızı getirin ben internete kaydedeceğim, bu altını paraya çevireceğim, falan gün paranızı vereceğim' dedi. O gün geldi, 25'inde herkes oraya gitti. Pazara gelmiş, dükkan kapalı. Kapıya telefonu yazıp, 'Ben uzun bir zaman gideceğim, beni tehdit ettiler, sonra sizinle görüşeceğim.' yazmış. 2 yıldır yok ortada." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Yakacık Haberler

500

Yorumlar (32)

AKREP:

AZ TAMAH COK ZARAR VERIR. MADEM ALTINLARIN VAR NEDEN KIRALIK BANKA KASASINA KOYMADIN. CUNKU KUYUMCU SIZE GUYA KAR VERIYORDU. SIMDI DE AGLAYIN.

28
3
yanıtYanıtla
hamdi:

emanet diye birşey yok. altınların bende kalsın her ay bilmem kaç gram kar payı vereceğim olayı. çok sık oluyor bu

23
3
yanıtYanıtla
KÖYÜN DELİSİ:

Altınları emanet mi verdiniz yoksa yıllarca üzerinden faiz mı aldınız. Mağdur edebiyatı yapmayın oh olmuş dine falan da saldırmayın

18
3
yanıtYanıtla
ahmet:

emanet vermişler faizle verdik demiyorlarda kızının küpesini bilekligini vermişler yaw yurdum insanı zaten siz anasını almıssınızdır zarar yoktur adam ne yapsın zaten piyasa kötü kimbilir kac faizle vermssinizdir bu devirde kim kime bedavaya bişey veriyor lehavle . . .

17
3
yanıtYanıtla
Seyfi:

Akrabanız yada en yakın arkadaşınız veyaaa zorda kalmış ihtiyaç sahibi borç istese yok dersiniz ohhhhh olmuş ....

16
0
yanıtYanıtla
Ali arslan:

Diyorlarki adaml dini kullandı dini alet yaptı.Adamın içini ne biliyon kardeşim.Her dindar gözükene neyin var neyin yok teslim etmenmi lazım bu kadarmı cahilsin.

15
0
yanıtYanıtla
6.FİLO:

Timsaha yeme diye kuzu teslim etmişler.

13
1
yanıtYanıtla
Girilmez:

millette para yok diyorlarda bu dolandırıcılar kimi yoluyor anlamadım

11
3
yanıtYanıtla
Bu:

Altınımı niye vereyim başka birine yahu? Geçmiş olsun da keşke bankaya yatırsaydınız? Gitti bütün birikimleriniz. Yazık.

11
2
yanıtYanıtla
Ali arslan:

Böyle din ile kandırılmaya müsait saftirikler oldukça böyle olaylar daha çok olur.

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title