Haberler

Kara para akladığı gerekçesiyle aranan Sezgin Baran Korkmaz: Lüksemburg'dayım, pazartesi günü döneceğim

Güncelleme:

Kara para aklama operasyonuyla gündem olan SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz, YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu. Hakkında çıkan haberleri takip ettiğini belirten Korkmaz, Türkiye'den kaçmadığını 13 gündür Lüksemburg'da olduğunu belirterek, "Pazartesi günü İstanbul'da olacağım" dedi.

SBK Holging patronu Sezgin Baran Yılmaz, geçtiğimiz günlerde kara para aklama operasyonuyla Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada 132 milyon dolarlık kara para akladığı tespit edilen SBK Holding ve bünyesindeki 6 şirkete operasyon düzenlendi. Ancak Sezgin Baran Korkmaz'a ulaşılamamıştı.

"PAZARTESİ GÜNÜ İSTANBUL'DA OLACAĞIM"

Nerede olduğu merak konusu olan Sezgin Baran Korkmaz, YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu. Hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Korkmaz, Lüksemburg'da olduğunu söyledi. Cüneyt Özdemir'in "Türkiye'de aranıyorsunuz haberiniz var mı?" sorusuna yanıt veren Korkmaz, "Evet. Medyadan gelişmeleri takip ediyorum. Pazartesi günü İstanbul'da olacağım" dedi.

"KAÇTINIZ MI?" SORUSUNA BÖYLE YANIT VERDİ

Korkmaz, Özdemir'in "Kaçtınız mı?" sorusuna ise "Kaçmam için benim aranmam veya yurt dışı çıkış yasağımın olması lazımdı. Benim hala yurt dışı çıkış yasağım yok. Ben 13 gündür buradayım. Hakkımda herhangi bir yurt dışı çıkış yasağı yok ki kaçayım." diye yanıt verdi.

"LÜKSEMBURG'A NEDEN GİTTİNİZ?"

Korkmaz, "Lüksemburg'a neden gittiniz?" sorusunu ise "Benim burada üç tane şirketim var. Burada inşaatlarım var. İlk kez gelmiyorum buraya. Benim uçuş kayıtlarıma bakarlarsa ayda üç kez geliyorum" diyerek cevapladı.

"BU SORUŞTURMADAN BİR ŞEY ÇIKMAYACAK"

Evinin şöminesinde telefon yaktığına dair iddiaları yalanlayan Korkmaz, evinde ve iş yerinde yapılan aramaların bir yere varamayacağını söyledi. Korkmaz, "Ben suç işlemiş olsam ülkeme geri dönmenin hesaplarını yapmam. Geri dönme gibi bir niyetim olmasa burada canlı yayına çıkıp bir açıklama yapmazdım." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sezgin Baran Korkmaz Cüneyt Özdemir İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

cimbomlu:

Böylelerinin bütün mal varliklarina el konulmali ve en az 20 sene iceri atilmali, tabi adalet varsa.

9
14
yanıtYanıtla
EEEE:

EEE bütün malvarlığına el koydun diyelim anca Tr''dekilere. Peki ya yurtdışındakiler?

yanıt7
yanıt1
ENİS:

GELECEKMİŞ????ÇOK BEKLERSİNİZ. .

12
5
yanıtYanıtla
Ali Ağaoğluna 420 milyon dolar bagislayanlar:

İş adamlarına yardımcı olalım vergi borçlarını silelim biz açlığa dayaniyoruz ama onlar dayanmazlar

16
1
yanıtYanıtla
OOOOO:

DÖNÜYOSA BURALAR KARIŞIR GENÇLER KAÇMIYORSA ELİNDE BİR ŞEYLER VAR DEMEKTİR.

16
1
yanıtYanıtla
Vahdet:

Adam belki de masum ,bir konuyu tam bilmeden ahkam kesmek, mahkum etmek ,yazık parası olan herkese saldırmak.2 haber yaptır sonra çök malına

17
0
yanıtYanıtla
Ao:

Gelse ne olur paranın dibine vurmuş 2 yıl hapis yatar sonra hayatına bakar

14
3
yanıtYanıtla
mrb bzdğl:

gör bak hiç yatmaz

yanıt7
yanıt1
Nadim:

Tezgahı beraber kurdukları bir çaresine bakar

yanıt6
yanıt1
sessiz yazar:

Bu adam gelmez:-))

10
6
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title