Haberler

Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği Programı Başladı

Güncelleme:

TSE ile Hacettepe Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen "Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği" programı başladı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Hacettepe Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen "Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği" programı başladı.

TSE ile Hacettepe Üniversitesi arasında 1 Mart 2014'te yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen "Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği" yüksek lisans programı ile üniversite öğrencilerinin iş hayatına girişte standartlara uyum temelli yetiştirmeleri ve uzmanlaşmalarının sağlanması amacıyla tanıtım toplantısı düzenlendi. Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde gerçekleşen tanıtım toplantısına TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, programda yer alan öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşma gerçekleştiren TSE Başkanı Hulusi Şentürk, gelişmiş ülkeler gelişmemiş ülkelerin standartlarını kendi teknolojilerine göre belirleyerek o ülke pazarını kendilerine açık pazar haline getirdiklerini söyledi. Şentürk, şunları kaydetti:

"Türkiye bu savaşı kazanmak mecburiyetindedir. Standartlar savaşını kazanabilmek için bu uğurda yetişmiş, işin mantalitesini bilen, tekniğini bile kişilere ihtiyacımız var. Somali'ye 500 milyon dolar yardım ettik. Somali'nin standartlarını biz belirlemiyoruz İngilizler belirliyor."

Türkiye'de bu alanda ilk defa sertifikalı olan kişiler olacağını belirten Şentürk, şöyle devam etti:

"Dilerim ki buradan mezun olduktan sonra birçoğunuz TSE çatısı altında çalışırız. Ciddi anlamda ihtiyacımız var. Bunu bir program olarak görmeyin. Aslında ne kadar şanslı olduğunuzu bilmiyorsunuz? İlk defa Türkiye'de bu alanda sertifikalı insanlar olacaksınız. Türkiye'de TSE dışında bir sürü kuruluş var. Büyüyememeleri tek sebebi insanı kaynağı yok. Benden alamadılar. Dışarda da yok. Yetiştirmeye kalkarlarsa maliyeti fazla. Hiçbir küçük şirkette bu maliyetin altından kalkamaz. Buradan mezun olduğunuz zaman iş garantili olarak mezun olacaksınız. Sadece şirket seçmek kalacak."

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de öğrencilere ücretsiz uzaktan İngilizce ve Arapça eğitimi verebileceklerini söyledi.

Programla, öğrencilere imalat ve hizmet sektörüne yönelik kalite planlama, kalite yönetimi, kalite sistemleri, kalite kontrol, kalite iyileştirme, güvenirlilik, uluslararası standartlar ve uygunluk değerlendirme konularında bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanıyor.

Kapsamı ve uygulamaları belirli bir sektör ve faaliyet alanıyla sınırlı olmayan programla, kamu ve özel sektörde bulunan birçok işletme ve kuruluşta kalite ve uygunluk değerlendirme mühendisliği programı mezunlarının istihdam olanağı bulabileceği öngörülüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hacettepe Üniversitesi Hulusi Şentürk Murat Tuncer Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title