Haberler

Kale Grubu'nun 55. Kuruluş Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı Kutlandı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Grubu, 55.kuruluş yıl dönümü ve Seramik Bayramı'nı kutladı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulu bulunan Kale Grubu, 55. kuruluş yıl dönümü ve Seramik Bayramı'nı kutladı. Törende konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İzmir'de temelini attığımız uçak motoru parçaları ve montaj grupları üretecek tesisimizin inşaatının aralık ayında tamamlanmasını planlıyoruz" dedi.

Kaleseramik Fabrikaları Havuzbaşı Tesisleri'nde protokolün, ilçe merkezinde ise yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı iftar yemeği, tasavvuf müziği dinletisi ile başlayıp Kur'an-ı Kerim okunması ile devam etti. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur, çalışanlar adına Halil Karadeniz ile Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna birer konuşma yaptı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "Bu sene Kale Grubu'nun 55. kuruluş yıl dönümü 3 ayların en anlamlısı Ramazan ayına denk düştü. Burada sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün sadece Kale'nin değil, seramik sektörünün ve yöremizden yükselen seramik sanayinin de bayramı. Çalışanlarımıza, yöre halkımıza, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza, yerli ve yabancı tüm misafirlerimize bu müstesna ayda ve Seramik Bayramımızda bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ederim" dedi.

Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur'un 1957 yılında genç bir girişimci iken Kale Grubu'nun doğduğu ve büyüdüğü topraklar olan Çan'da ilk adımlarını attığını kaydeden Okyay, "Kale Grubu bugün 5 bin 580 çalışanı, 1,2 milyar TL'ye varan cirosu, bin 300'e yakın tedarikçisi, 250'i aşkın münhasır bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15 bin satış noktası ile çok büyük bir ailedir. Bugün Avrupa'nın 3'ncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış, yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde 1'nci, Avrupa'da ise 5'nci sıraya yerleşmiş, yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz" diye konuştu.

"UÇAK MOTORU ÜRETECEK TESİSİMİZ AÇILIYOR"

Okyay, Kale Grubu olarak hem savunmada hem de havacılıkta çok önemli projelere imza attıklarına değinerek, "Dünyada sadece 2-3 firmanın faaliyet gösterebildiği bir alan olan Turbojet motorlarında, Türkiye'nin ilk jet motorunun tasarım, geliştirme ve üretimini yapıyoruz. Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş ve kullanılmakta olan tek insansız hava aracını üretiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni piyade tüfeği, ilk kez bir Türk şirketi tarafından, Kale Grubu tarafından tasarlandığı gibi, yine ilk Türk makineli tüfek tasarımı projesini biz kazandık. Havacılık tarafında ise Tuzla tesislerimizde askeri ve ticari uçak parçaları imalatı üzerinde çalışıyoruz. Dünyanın en büyük uçak motor üreticisi Amerikalı ortağımız Pratt&Whitney ile İzmir'de temelini attığımız uçak motoru parçaları ve montaj grupları üretecek tesisimizin inşaatının aralık ayında tamamlanmasını planlıyoruz" dedi.

Çan halkı adına bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da, ülke ve bölge ekonomisine ciddi bir katma değer ve istihdam sağlayan Kale Grubu'nun daha da büyüyüp ülkeye ve bölgeye katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur ise yaptığı konuşmada, seramik sektöründeki 55 yıllık anılarını anlattı. Kale Grubu'nun bugünlere gelmesinde emeği geçen çalışanlarına, ortaklarına ve bayilerine teşekkür eden Bodur, eğitimini kambur inek, çul eşek sırtında yaptığını söyledi. Bodur, "Felsefemizde inanç, çalışmak ve güvenmek vardır. Bunu mutlaka başarmak için çalışmalıyız. Biz de Kale Grubu olarak çalışarak ve başararak geldik" şeklinde konuştu.

Fabrikaların temelinin 1957 yılında dönemin Başbakanı rahmetli Adnan Menderes tarafından atıldığını söyleyen Bodur, "İlerleyen yaşıma rağmen ilk günkü gibi aynı heyecanı yaşıyorum" dedi.

Çalışanlar adına konuşan Halil Karadeniz ise, "Her yıl olduğu gibi bu Seramik Bayramımızda da yine ikramiye vererek çalışanınıza olan güven ve değeri gösterdiniz. Tüm çalışma arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da, "Kaleseramik ülke ekonomisine katkı sağlamanın ötesinde, insanlarla gönül bağı kurarak, ürettiği değerleri halkla paylaşmanın en güzel örneklerini sunmaktadır. Çanakkale Seramik ve Kalebodur markalarıyla Türkiye'de seramik sektörünün lideri olan Kalebodur, her geçen gün önemli çalışmalara imza atmaktadır. Gerek Çanakkale'mizde, gerek Türkiye'de, gerekse dünyada, sektöründe en bilinen ve en yaygın marka olan Çanakkale Seramik'in emin ve kararlı adımlarla ilerlediğini görmek bizlere gurur veriyor" dedi.

Konuşmaların ardından 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ve 55. yılını dolduran Kale Grubu çalışanları ile bayilere ödülleri verildi. Kıdemli çalışanlar ile Kale Grubu tarafından sünneti yapılan çocukların davetlileri selamlaması ile program devam etti. Vali Tuna da, Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur'a Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile birlikte genç kız iken birlikte çekindikleri çerçeveli siyah-beyaz iki eski fotoğrafı hediye etti. 20 yılı aşkın bir süredir grupta çalışan Zeynep Bodur Okyay da ödülünü, babası Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur'un elinden aldı. Tören sonrası Fabrikalar Camii ve Hacı Fatma Bodur Camii'nde Enderun usulü teravih namazı ve ardından Havuzbaşı Tesisleri'nde Münip Utandı konseri gerçekleştirildi.

Kale Grubu'nun 55. yıl kutlama törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) eski Başkanı ve eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski bakanlardan AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, TBMM eski Genel Sekreteri ve Kırıkkale eski Milletvekili Vahit Erdem, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, Çanakkale eski Valisi Hüsnü Tuğlu, Çanakkale Vali Yardımcıları, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, çevre ilçelerin kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile Kale Grubu üst düzey yöneticileri, bayileri, çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Bodur Çanakkale Ak Parti Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title