Haberler

Çikolataseverlere kötü haber! Kakao fiyatlarında tarihi rekor

Güncelleme:

Fildişi Sahili ve Gana'daki kakao fabrikalarının üretimi kısma veya durdurma kararı alması nedeniyle kakao fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Fabrikaların kararı sonrası arzdaki azalışın etkisiyle kakaonun ton fiyatı 10 bin doların üzerine çıktı.

New York Ticaret Borsası'nda işlem gören mayıs vadeli kakaonun ton başına fiyatı, bugün yaklaşık yüzde 4,6 yükselişle 10 bin 75 doları görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2 ÜLKEDEN KAKAO ÜRETİMİNİ DURDURMA KARARI

Fildişi Sahili ve Gana'daki büyük kakao fabrikalarının tohum maliyetlerini karşılayamadıkları için üretimi kısma veya durdurma kararı alması nedeniyle kakao fiyatları rekor kırmayı sürdürdü.

En önemli kakao üreticisi ülke olan Fildişi Sahili'nde hasadın önemli ölçüde azalması bekleniyor. Ülke, dünya kakao arzının yaklaşık yüzde 45'ini sağlıyor.

Nijerya ve Gana gibi diğer kakao üreticisi ülkelerde de verim beklentilerin oldukça gerisinde. Kakao çekirdeklerinin gelişimini etkileyen sıcaklık ve kuraklık nedeniyle nisan ayında başlayacak ara hasadın da geçen yıla göre düşük seviyede olacağı tahmin ediliyor.

Çikolataseverlere kötü haber! Kakao fiyatlarında tarihi rekor

Çikolataseverlere kötü haber! Kakao fiyatlarında tarihi rekor

Kaynak: AA / Ekonomi

Fildişi Sahili Gana Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Dr.Kimbel:

Zaten sevmiyorum isterse 10 bin lira olsun umrumdaydi

7
41
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

KÜÇÜK BEYİNLİ OLDUĞUN İÇİN OLMASIN EGOSİT İNSANLARDAN NEFRET EDERİM YILLARDIR İŞLETMECİLİK YAPIP 100 LERCE AİLENİN EVİNE EKMEK GÖTÜRDÜĞÜ SEKTÖR BİLİNÇSİZ YORUM YAZMAK İÇİN YAZMIŞSIN

yanıt2
yanıt1
Gökhan Ccc:

coooktaaaa tınnnnnnn

7
23
yanıtYanıtla
ismet karagöl:

öyle demeyin arkadaşlar biz bu işten ekmeğimizi kazanıyoruz.

yanıt30
yanıt5
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title