Haberler

Kaçak Elektriğe 'Hutbe'li Çözüm

Güncelleme:

DEDAŞ, kayıp-kaçak sorununu farklı yöntemlerle çözmeye çalışıyor. Bunlardan biri de camilerde 'kaçak elektrik' hutbesi okutmak.

Güneydoğu, bir kez daha elektrik kesintileriyle gündemde. Hatta bu sefer üzerine su kesintisi de eklendi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ), belediyelerin borçlarını gerekçe göstererek, içme suyu şebekelerinde kullanılan elektrikleri kesmesi, bölgede tepkiyle karşılandı. Şirket, sattığı elektriğin parasını tahsil etmekte güçlük çektiğinden şikâyetçi. Bu nedenle kaçak elektrik kullanımına yönelik tedbirler artırılmaya çalışılıyor. DEDAŞ yetkilileri, kaçak elektrik ve fatura ödememe alışkanlığını çözmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'na da başvurduğunu açıkladı.

BİRİNCİ ELDEN BİLGİ

DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, kaçağa karşı sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığını dile getirerek, "Eklemek gerekirse, biz Diyanet'ten de yardım istiyoruz. Bu olay yalnızca insanları engelleyip, eline vurup, yani cezalandırarak üstesinden geleceğiniz bir olay değil. Bu bir sosyal olay. Bunun başka parametreleri de var. Belki bir yerde de hutbeye imamı çıkartıp oradan vaaz verdirmeniz, okulda öğretmeni bilinçlendirerek öğrencilere ders vermeniz, ya da taziye evlerine giderek halkla bizzat yüz yüze gelerek, insanlara birinci elden bilgiyi bizim çalışanlarımızın vermesi gerekiyor. Bu faaliyet yalnızca polisiye bir faaliyet değil" şeklinde konuştu.

KAÇAK GÜNAH

İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Kaçak hutbesinde ne denilmeli? 'Kaçak günahtır gibi bir vurgu mu' yapılmalı" sorusuna karşılık, "Bunun günah olmadığını düşünen, bununla ilgili olarak hiçbir değerlendirme yapmamış olan belki bazı vatandaşlarımıza bunu da bir değerlendirme unsuru olarak hatırlatmamız gerekiyor ve hatırlatıyoruz da" yanıtını verdi. Üstün, karşılaştıkları sorunlarda başka kurumlardan da destek beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Şu anda bölgede hiçbir elektrik kesintisi kalmadı. Belediyenin resmileşmiş, elimizde evrakı olan borçlarını ödemesini istiyoruz. Daha geniş perspektife çıkacak olursak, bölgede elektriği kullanan her vatandaşımızın, aboneliğini yaparak, bunu bir sayaçtan geçirerek, kaçak kullanmaktan vazgeçmesini istiyoruz ve bunu yapmaya çalışıyoruz. İlgili kamu kurumlarının, özellikle kayıp kaçağı tespit edip, bunu engelleme noktasında bize engel teşkil eden bazı noktalarda yardımcı olmasını istiyoruz. Kayıp kaçağı düşürerek, Türkiye'nin geri kalanından ve bölgede faturalarını ödeyen vatandaşlardan haksız yere bedel alınmamasını sağlamak, Türkiye'nin muazzam israfının önüne geçmek ve bir ticari kurum olarak kar elde eden ve elde ettiği kar ile kendi ayaklarının üzerinde durup, verdiği hizmetin kalitesini artıran bir kurum haline gelmek istiyoruz."

ABONELERE SOSYAL DESTEK

Ödöme güçlüğü çeken aboneler için bazı yapılanmalar üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Üstün, gelir seviyesi belirli bir düzeyin altında olan abonelere sosyal destek mekanizması üzerinde çalıştıklarını ve yakın zamanda da gündeme getireceklerini söyledi. Üstün, aylık faturalarda ilk kullanılan belirli bir miktarın şirket tarafından karşılanması, o miktarın üzerindekinin faturalandırılması gibi yöntemler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Bölgeye satılan elektriğin yıllık bedelinin 6 milyar liranın biraz üzerinde olduğunu kaydeden Üstün, ayrıca 2015 yılı için öngörülen yüzde 59'luk kayıp kaçak hedefinin revize edilmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı Dicle Elektrik Dağıtım Mehmet Gökay Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (26)

MEHMETMobil-ANDROID:

sağlam inançlı insandan Türk Kürt Arap zarar gelmez yarım inançlı insandan kork

14
0
yanıtYanıtla
zaza licemobilWeb@haberler.com:

Ne günahı be kürt suyu olan fırat ve dicleden elektirik üretiyorsunuz gelirlerini türk şehirlerine aktarıyorsunuz sonra günah bi yakamızdan düşmediniz gitti kurtulamadık gitti mikrop türklerden

0
12
yanıtYanıtla
CihanMobil-ANDROID:

Yahu... Arkadaslar..m Ben kacak oraninin %70 saniyorudum, %75 uzerindeymis... Yani... 10 Milyon Doguludan, 7,5 milyonu FATURA ODEMIYOR... BIZ ORUYORUZ HIRSIZLIKLARINI BEDELINI..M SADEC BU DEGIL.. DIYARBAKIRDA BIR FIRMA FATURA ISTEMEDIGI ICIN SATISI SU SOZLER ILE IPTAL ETTI: "BURADA KIM DEVELTE VERGI ODUYORMUSKI VEREYECEGIM".. YANI NE VERGI, NE FATURA ODUYORLAR. YETMEDI AKP DE DOGUYU PKK YA, HDP NIN BAŞINADA TERORIST ABDULLAH OCALANI GETIRMEYE HAZIRLANIYOR. TURKIYE BÖLÜNDÜ... DUNYADAN SOĞUDUM.... ALLAH IM... SEN ŞER ET YARABBİM.

3
7
yanıtYanıtla
izmirMobil-ANDROID:

Her kim elektriği kaçak kullanıyorsa hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun. Elektriği çalarak kullanmanın hiçbir geçerli açıklaması yoktur.

4
4
yanıtYanıtla
ÖğretmenMobil-ANDROID:

Ne demek öğretmeni bilinçlendirmek. Sen imamı bilinçlendir. Terbiyesiz. Öğretmen demiyor m sanki? Srninle ilgilenmesi gereken merci devlettir. İmamdan hocadan yardım isteyip durma. İki üç kişi yapsaydı ne cezalar veriridiniz iş cezayla olmuyor demezdiniz de büyük bir toplukuk olunca karşjndaki nasıl da geri adım atıp bilinçlilik vermek lazım diyorsun.

0
8
yanıtYanıtla
ÖZTÜRK:

İşin içerisine para girince kaçak kullananlar günaha bakmıyor. Her kim gücü yettiği halde kaçak elektrik kullanıyorsa haram zıkkım olsun.

5
3
yanıtYanıtla
realist07:

kaçak elektriğe günah demek hafif kalır. apacık kul hakkıdır büyük günahtır. hırsızlıktır haramdır. yapanlarıda fazla üzmeyelim diye yapılanı hafifmiş gibi göstermeyin. bu konudaki kul hakkı kamu malı olduğu için helalleşemezsin bile . BORCUNU ÖDEMEYEN HIRSIZLARA DUYRULUR.

6
0
yanıtYanıtla
kimbilir:

İSYASETE DİNİ KATMAYIN AYIPTIR HIRHIZ N ANLAR HUTBEDEN HELALEŞMEDEN BEN NASIL ÖDÜYORSAM ODA ÖDÜYECEKTİR ADAMGİBİ BASKI YAPIN ELEKTİRİKLERİNİ KESİN BAK NASIL ÖDERLER. . . . . . . . . . . EŞ ÖDERLER

3
2
yanıtYanıtla
ÖğretmenMobil-ANDROID:

Ne demek öğretmeni bilinçlendirmek. Sen imamı bilinçlendir. Terbiyesiz. Öğretmen demiyor m sanki? Srninle ilgilenmesi gereken merci devlettir. İmamdan hocadan yardım isteyip durma. İki üç kişi yapsaydı ne cezalar veriridiniz iş cezayla olmuyor demezdiniz de büyük bir toplukuk olunca karşjndaki nasıl da geri adım atıp bilinçlilik vermek lazım diyorsun.

0
5
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

Gunahi dikkate almayanlar zaten cumayada gitmiyodur buyyk ihtimalla hocayi bari mesgul etmeyin

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title