Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Gündemde memurları yakından ilgilendiren konu da var

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın yapılacak olan Kabine toplantısında Körfez turunun yansımaları, son ekonomik gelişmeler, tahıl koridoru ve İsveç'le yürütülen NATO süreci gibi konular ele alınacak. Ayrıca, memurların mali sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme de masada olacak.

Kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de yapılacak. Gündemde toplu sözleşme takvimi, ekonomik gelişmeler, tahıl koridoru ve İsveç'le yürütülen NATO süreci yer alacak.

KÖRFEZ TURUNUN ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 günlük Körfez ziyareti sonrası ilk Kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanıyor. Gündem maddelerini anlatan CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan şu bilgileri verdi: "Suudi Arabistan, Katar, BAE'yi kapsayan turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı oturumda 18 anlaşma 1 ortak bildiri yayınlanmıştı. Anlaşmalar, savunma, sağlık, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi çerçevesinde olmuştu. S. Arabistan'a İHA satışı gerçekleşmişti. BAE ile imzalanan 13 anlaşmanın boyutunun 50.7 milyar dolar olduğu açıklanmıştı. İmzalanan anlaşmaların etkileri neler olacak bütün bu başlıklar değerlendirilecek.

TAHIL KORİDORUNDA ARABULUCULUK

Tahıl koridorundan Rusya çekildiği açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan koridorun yeniden işler tutulabilmesi için diplomasi yürütüyor. Atılabilecek adımlar Kabine toplantısında ele alınacak.

EKONOMİDEKİ SON DURUM ELE ALINACAK

İç siyaset ve ekonomi boyutu var. ÖTV düzenlemesinin ardından piyasaların son durumu ele alınacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş dünyası ile bir araya gelmişti. Orta vadeli plana dair hazırlıklarda son durum Kabine'nin gündeminde olacak.

MEMURLARI YAKINDAN İLGİLENDİREN KONU MASADA

Memurlarda toplu sözleşme takvimi ağustos ayı itibarıyla başlıyor. Kabine'de 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali sosyal haklarının toplu sözleşmede belirlenmesi ele alınacak."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Tahıl Koridoru Körfez Kabine İsveç Nato Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

Ahmet Say:

Memurlara ne verirsen ver mutlu olmazlar özel sektör de asgari ücret alamayacak adamlar beğenmiyorlar siz bırakın da oraya işinin değerini bilen birileri geçsin asker ve polis hariç onlara ne verirsen az

44
217
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Memur demek yattığı yerde devlete zarar veren işçi dir vergi ödemez çalışmaz git herhangi bir bakanlığa yada belediye memurlarına metolojiye git bakalım kaç kişi var ne iş yapıyor boş boş konuşmaya gerek yok hangi memur kendini geliştirmiş ülkeye faydası olmuş çoğu torpilli zaten asker ve polis hariç memurluk boş iş gelin özel sektöre iş bulabilecek misiniz yada o parayı 8 saat çalışıp hafta iki gün tatille alabilecekmisiniz?

yanıt19
yanıt135
Ahmet Say:

Bu kadar kendinize güveniyorsanız gelin abi özel sektöre görelim sizi bu maaşı kim veriyor size

yanıt28
yanıt115
HAKAN AKAN:

Verin memura verin işçinin Allah belasını vermiş yetti be

9
101
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Keşke maaşını beğenmeyen memurlar istifa etse de hem işinin değerini anlasa hemde işsizler iş bulsa

yanıt18
yanıt34
Omer Guler:

Memuydan dan başka vatandaş yokmu yazık günah bukadar insan sefalet içinde hak yiyenlerin hepsini Allah'a havale ediyorum.

38
64
yanıtYanıtla
Murat Kurt:

Isiniz gucunuz memurlar isciyi dusunen yok isci emeklisini dusunen yok

42
58
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Memur emeklisi 40 yıl hizmet vermiş ve emekli olmaya hak kazanmış, ancak aldığı emekli maaşı sadece evin kirasını dahi karşılamıyor, oy uğruna dünyada eşi benzeri olmayan bir EYT uygulamasıyla 40 yaşında insanları emekli ederek ülkenin sırtına büyük bir yük getirdiniz, ve bunun acısını da gerçek memur emeklisine yüklediniz, el insaf yazık değilmi memur emeklilerine.

74
21
yanıtYanıtla
My life:

size kim 40 yıl çalışın dediki ? emekli olmak için 40 sene çalışmaya gerek yok.

yanıt0
yanıt0
Temel Temel:

galiba 6 veya 7 yıl evvel sayın cumhurbaşkanı EYT yi çıkarmak bu ülkeye hainliktir. demişti.seçim kazanmak uğruna genç yaşta insanları emekli edip SGK na olmadık yükü getirdiler ve EYT den emekli olan herkes aynı işine devam ediyor. Diplomalı işsizlerde iş arıyor iş bekliyor.. bu koltuk uğruna bu tercih doğrumuydu. Allah yukarda yazıyor bunları.

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title