Haberler

Gözler bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nda! Masada milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu var

Güncelleme:

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de bir araya gelecek. Toplantının ana gündem maddesi milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu olacak. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret komisyonunun 11 Aralık'ta gerçekleşecek ilk toplantısı öncesi süreçle ilgili kabine üyelerini bilgilendirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak Kabine'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete geniş yer ayrılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret komisyonunun ilk toplantısı öncesi Kabine'ye bilgi verecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANIYOR

Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddeleri, iç ve dış politikadaki gelişmeler, Gazze'deki son durum, enflasyon ve ekonomi olacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak! Masada milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu var

ANA GÜNDEM MADDESİ ASGARİ ÜCRET

Kabine toplantısında, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete geniş yer ayrılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tespit komisyonunun 11 Aralık'ta yapılacak ilk toplantısı öncesi süreçle ilgili Kabine üyelerini bilgilendirecek. Kabine'nin bir diğer ekonomi maddesi enflasyonla mücadele olacak. Enflasyon ve hayat pahalılığına karşı atılacak adımlar ele alınacak.

GAZZE'DEKİ SON DURUM GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıda İsrail'in Gazze'de devam eden katliamları ve kalıcı ateşkes zemini yaratmak için yapılması gerekenler görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki insanlık dramının sona ermesi için yaptığı diplomatik girişimler ve Türkiye'nin insanı yardımları masaya yatırılacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak! Masada milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu var

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3 ÜLKEYE GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi trafiğinin yoğun olduğu bir haftayı geride bıraktı. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ziyaretinin ardından Yunanistan'a gidecek. Toplantıda, Ankara-Atina hattındaki son durumun değerlendirmesi de yapılacak.

BAKAN IŞIKHAN: ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM OLACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Işıkhan yaptığı açıklamalarda, asgari ücrete bu yıl tek zam olacağını söylemişti. Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü." ifadelerini kullanmıştı.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak! Masada milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu varÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

ERDOĞAN: BİR KEZ VERİLECEK ZAMLA BU İŞ BİTER

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." demişti.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY: AÇLIK SINIRININ ÜZERİNDEN BİR PAZARLIK OLUR

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde asgari ücret pazarlığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur" diyen Atalay, asgari ücret pazarlığında alt sınırın 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 lira olduğunu söylemişti. Kamuoyunda 16-17 bin liralık bir beklenti oluşmuşken, Türk-İş Başkanı'nın rakamı bu denli düşürmesi milyonları hayal kırıklığına uğratacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak! Masada milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusu varTürk-İş Başkanı Ergün Atalay

ZAM BEKLENTİSİ YÜZDE 40-50 ARASI

Kamuoyunda asgari ücret zammı için yüzde 40-50 arasında bir beklenti oluşmuş durumda. Eğer zam yüzde 40 olursa asgari ücret 15 bin 963 lira, yüzde 45 olursa 16 bin 533 lira, yüzde 50 olursa 17 bin 103 lira olacak.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Ekonomi

Vedat Işıkhan Asgari Ücret Beştepe Aralık Kabine Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

SÜTÇÜ:

Çalışan emeklilere 5000 tl verilmedi diye sızlayan vicdanları, yasi benden küçük primi benim yarım kadar olan insanlara emekli maaşı verirken beni 17 yıl daha prim ödemeye köleliğine mecbur kılan, yasa içinde sızlamaya davet ediyorum

57
4
yanıtYanıtla
Turan Yazan:

sonuç ne biliyormusunuz,bütün sendikalar yıl sonu aksiyonu yapar..hükemetin dediğini onaylar..çünkü hepsi üye gelirine,rahatına vs.düşkündür..tabiki itiraz vs.söylemler olur bu zaten bellidir..hepsi hikaye.

47
2
yanıtYanıtla
Tiyatro:

Zam gelmezse zambiadaki kabile toplanıp bize zam verecek??????. Resmen açlık sınırının altında. Havaylan sulan nasıl duruyor bu millet hayret. inanması çok güç.

38
2
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Dünyayı yendim sıra halkın gönlünü fethetmekte reis güveniyoruz sana

4
35
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Ahmet , " Tayyip abinin ayakkabısını yalayacaksın " diyen millet vekili sen misin diyeceğim neredeyse ! Hakikaten sen misin Ahmet dede ?

yanıt15
yanıt2
ellaesra deren:

ÖZET.. Beklentilerin altında bir rakamda üç dört toplantı sonrası anlaşılır, sonra REİS çıkar "vatandaşımı enflasyon canavarına ezdirmem" der. Sözüm ona İYİLEŞTİRME yapar... sonra her şey misliyle zamlanır...

32
0
yanıtYanıtla
taner ipek:

Sonra yaparsa reis yapar, yapmazsa Allah'tandır

yanıt0
yanıt0
can erdemir:

İnşallah 18 bin ve üstü olur.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title