Haberler

Kabine, 3 haftalık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli aylıklarına yapılacak düzenleme var

Güncelleme:

Kabine, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yarın Beştepe'de toplanacak. Kabinedeki en önemli başlık ise işçi ve Bağ-kur emeklilerine verilen zam oranının güncellenmesi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından yarın yeniden toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda emeklilere yönelik zam düzenlemesi, ekonomi ve terörle mücadele başlıkları ele alınacak.

EMEKLİLERE YÖNELİK ZAM DÜZENLEMESİ MASADA

Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklileriyse yüzde 37,56 zam aldı. 2 zam oranı arasındaki fark, kamuoyunda tartışma konusu. Hükümet farkın kapatılması için çalışma yürütüyor. Ayrıca en düşük emekli maaşıyla ilgili de düzenleme yapılması hedefleniyor.

MEHMET ŞİMŞEK'İN SUNUM YAPMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlığı'ndaki Kabine toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zam konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Ekonomideki son gelişmeler de kabinede ele alınacak.

Kabine, 3 haftalık aranın ardından toplanıyor! Masada emekli aylıklarına yapılacak düzenleme var

FAHİŞ ARTIŞLARA İLİŞKİN DENETİMLER KABİNE GÜNDEMİNDE

Faiz artış oranlarının piyasalara yansıması ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların Erdoğan'ı bilgilendirmesi bekleniyor. Ticaret Bakanlığının fahiş artışlara ilişkin yürüttüğü denetimler de kabinenin gündeminde olacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele operasyonlarının da kabinede konuşulması bekleniyor. TSK ve MİT'in sınır ötesi operasyonlarına dair yeni bilgiler Erdoğan'a sunulacak.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün, 16 Ocak'ta açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'da yapılan görüşmelerin detayları kabinede ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Bağ Kur Kabine Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (42)

Metin Öge:

Emekli okarak Memur verilen 82 zamlık uygulamayı istiyoruz. Başka türlü ne yaparsa yapsın bizi bu sefer ikna edemeyecekler. Adalet istiyoruz. Paşa gönülleri bilir. 31 marta az var

254
48
yanıtYanıtla
özgün özen :

memur emeklisi senin dediğin o maaşı almadıki sen isteyesin .tüm maaşlar yükselsin bunu de herkezden destek gör

yanıt77
yanıt37
Mehmet Vatandaş:

benim satılık oyum yok bu saatten sonra verecekleri üç beş kuruş için oyumun rengini değiştirmem

yanıt76
yanıt29
Mehmet YILMAZ:

Memura ne ara %82 verildi, neden benim haberim yok? Hiç kimsenin parayla satılık oyu yok. Benim için önce VATAN. Sizin oyunuzu bilemem.

yanıt44
yanıt85
Kenan Tepretoğlu:

boş yapmasınlar, memura temmuzda verilen 8077 TL seyyanen zammı 6 aylık enflasyon farkıyla versinler önce, sonrasında %49 mu %50 mi yapacaklar zaten mecburen, hadi yapmasınlar bakalım sandıkta verirler hesabını

190
36
yanıtYanıtla
burak:

Memura yapılan zam kadar emekliye işçilere de yapılması lazım hakkımız haram sized

169
46
yanıtYanıtla
özgün özen :

sana haram olsun bence senin dengin memuur değil pilotlar 200 bin alıyor sen niye az alasın pilotla doktorla memurla denksin ya. onu bunu bırak hakkın bu de iste.

yanıt62
yanıt141
Kemal Demirelli:

Emekliye zam kademeli yapın KİM NE KADAR GÜN VE YIL NA GÖRE BANANE 3600-4000-5000 GÜN İLE EMEKLİ OLANDAN BEM 33 SENE 9800 TAVANDA GÜN ÖDEMİŞİM 2 YILDIR ZAM ALMIYORUM 2020 OCAKTA BAĞLANAN MAAŞ 2342 TL ASGARİ ÜÇRET 2324 TL İDİ ŞİMDİ BEN 7500 TALİM EDİYORUM. EN DÜŞÜK DEMEYİN HERKESİN KÖK MAAŞINA HAZİNE NE KADAR VERCEK İSE EKLEYİN HERKES HAK ETTİĞİNİ MAAŞI ALSIN

172
8
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

7500 ira alan bir emekli olarak şahsen ben ister masada ister sandalyede ister çatıda nerede görüşülürse görüşülsün yapılan hatanın düzeltileceğine kesinlikle inanmıyorum ve zaten öyle bir beklentimde yok bu durumun düzeltilme ihtimali kırılan bir camın eski haline getirilmesi ihtimali kadardır isteyen istediği kadar göz boyasın vereceklerini verseler geçtiğimiz temmuz ayında verirlerdi

150
6
yanıtYanıtla
Vscorpion:

En düşük emekli maaşı ile asgari ücret eşitlenmezse sandıkta oy moy yok

yanıt4
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title