Haberler

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Merkez Bankası'nın reeskont kredisi kararını değerlendirdi

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Merkez Bankası'nın reeskont kredisi kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. Avdagiç, ihracatçı şirketlerin kredi maliyetlerini düşüren bu adımın ekonomi yönetiminin politika setinde 'eşgüdümlü ince ayar' yapmaya devam ettiğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürmesine ilişkin, "İhracatçı şirketlerin kredi maliyetlerini düşüren önemli bir adım atıldı. Ekonomi yönetimi politika setinde 'eş güdümlü ince ayar' yapmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, TCMB'nin reeskont kredilerinde ihracatçının finansman maliyetini 15 puan azaltıp, KOBİ'lerin ihracat kredisi limitini artırdığını hatırlattı.

İhracatçı şirketlerin kredi maliyetlerini düşüren önemli bir adım atıldığını vurgulayan Avdagiç, şunları kaydetti:

"Ekonomi yönetimi politika setinde 'eş güdümlü ince ayar' yapmaya devam ediyor. Ekonomi yönetiminin sıkı para politikası uygularken, seçici kredi mekanizmasıyla üretim ve ihracatı desteklemesi memnuniyet verici. Bundan sonra da fiyat istikrarı için çalışırken üretim, ihracat ve istihdamı da içeren eş zamanlı mücadeleden vazgeçmemeliyiz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası Şekib Avdagiç Ekonomi İto Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title