Haberler

İsviçreli Schindler, 74 yıllık Türk şirketi Omsan'ı satın aldı

Güncelleme:

Dünyaca ünlü yürüyen merdiven ve asansör devi Schindler, Türkiye yatırımlarını büyütmek için 2021'in sonlarına doğru girişimlere başlamıştı. İsviçreli firma, 1948 yılında kurulan Türkiye'nin ilk asansör firmalarından Omsan'ı satın almak için aralık ayında başladığı pazarlıklarda mutlu sona ulaştı. Schindler, 74 yıllık Türk firmasını resmen satın aldı.

Yürüyen merdiven ve asansör piyasasının dünya çapında 3 büyük oyuncusundan biri olan İsviçreli Schindler, Türkiye'deki operasyonunu büyütme kararı almış ve yerli asansör firmalarından Omsan'ı almak için görüşmelere başlamıştı. Pazarlıkların olumlu sonuçlandığı satın almaya ilişkin, Rekabet Kurumu'ndan da onay çıktı. Dünya'dan Kerim Ülker'in aktardığına göre, 1948 yılında kurulan Omsan, dünya devi Schindler Group tarafından satın alındı.

140'TAN FAZLA ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

1874 yılında kurulan Schindler Group, dünya genelinde 140'tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Brezilya, Çin, İspanya, Hindistan, ABD gibi ülkelerde üretim tesisleri bulunan Schindler, Almanya'ya giren ilk yabancı firmalardan biri. Şirketin bir başka özelliği ise 1980'de Çin'e adım atan ilk batılı endüstriyel firma. Şirketin 66 bin çalışanı ve 10 milyar dolarlık cirosu bulunuyor.

OMSAN GEBZE'DE ÜRETİM YAPIYOR

Türkiye'de uzun süredir faaliyet gösteren Schindler, 1947 yılında kurulan Türkeli Asansör'ü 1992 yılında alarak büyük bir adım attı. O yıldan bu yana Schindler Türkeli Asansör Sanayi A.Ş. olarak çalışan şirket, yüzde 100 İsviçre sermayeli olarak faaliyet gösteriyor. İsviçreli dev bu satın almayı da Türkiye'deki birimi olan Schindler Türkeli Asansör adlı firma aracılığıyla yapacak. Schindler'in satın alacağı Omsan ise Mehmet Rıza Çukurova, Berat Burak Çukurova ve Ayşe Yeşim Makar tarafından yönetiliyor. 1948 yılında kurulan Omsan, 1975 yılında asansör sektörüne adım attı. 7 bin 500 metrekarelik Gebze'deki üretim tesisinde şirketin 180 çalışanı bulunuyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Tutankamon Hoca:

taş üstünde taş bırakmayın satın gitsin

41
7
yanıtYanıtla
Demir Acer :

kiymik kiymik yayas yavas ulke degerlerini satiyorlar adinada serbest pazar diyorlar,

32
4
yanıtYanıtla
ayşegül cabbar:

bi satmadığımız kendimiz kaldı

27
6
yanıtYanıtla
By rabsin:

Yerli ve milli değerlerimizin korunmasına adına hukuki yaptırımlar ve satıştan işine geliyorsa devletin hazinenin kasasına çok büyük vergiler %50 %60 alınması şart.. sonuçta bu da en büyük ve zararlı satış...

27
6
yanıtYanıtla
By rabsin:

Ülkemizin sorunu bu malesef !Yap yücelt özelleştir veya yabancı firmalara sat? İşleyen tıkır tıkır firmalar yabancılaşıyor . Bunun önünde hukuksal çok büyük yaptırımlar ve devletin bi sistemi gerekiyor.. kesinlikle karşıyım..

15
1
yanıtYanıtla
UğuR DURAN:

Böyle bir ekonomik kriz düzeninde ayakta kalmak gerçekten zor. ama asıl sorun iflas eden şirketlerin yabancı sermayeler tarafından satın alınması

10
0
yanıtYanıtla
Murat Arslan:

Ülkede satilmadik yer kalmadı

7
0
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Bu akşam namazı ile birlikte Üç Aylar başlıyor. Cenab-ı Hak'tan bizi Lütfu ve Kereminden mahrum etmemesini temenni ederim. Dertlilere deva,hastalara şifa,borçlulara eda... Sıkıntısı olanlara ferahlık lütfetsin.. Bir bekleyiş içinde olanlara da beklediğini nasip etsin! Amin

3
3
yanıtYanıtla
Mehmet Baş:

Öncelikle başımız sağolsun .ama 5 aylık bir askerin ne eğitim almış olabilirki sınır bölgelerine ve doğuya gönderiliyor birde evin tek cocugu (mantığın bittiği yerde askerlik başlar.)sözü burdan gelse gerek.allah akıl fikir versin.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title