Haberler

    İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü'nü Neden Tercih Etmeliyim?

    İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, lisansüstü eğitim almak isteyen öğrenciler ve profesyonel adaylara, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde bulunan ve ilk olma özelliği taşıyan Finans Enstitüsü'nün içeriğini ve özelliklerini Wise TV aracılığıyla anlattı.

    İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, lisansüstü eğitim almak isteyen öğrenciler ve profesyonel adaylara, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde bulunan ve ilk olma özelliği taşıyan Finans Enstitüsü'nün içeriğini ve özelliklerini Wise TV aracılığıyla anlattı.

    İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde bulunan Finans Enstitüsü'nün, üniversiteyi yeni bitiren lisans mezunu öğrenciler ile finans sektöründe çalışan profesyonellere yönelik eğitimler veren bir enstitü olduğunun altının çizen Prof. Dr. Ekren: "Finans enstitüsü sırası ile finans ana bilim dalı, sigortacılık, bankacılık ve sermaye piyasası şeklinde 4 ana bilim dalından oluşuyor. Dolayısıyla bu 4 ana bilim dalı finansal hizmetler sektöründe, ürün ve hizmet bazında, kuruluş bazında ve piyasa bazında bütün kuruluşları kapsıyor ve sektörünün talep ettiği bir eğitimi bünyesinde barındırıyor" dedi.

    Finans Enstitüsü'nün sadece yüksek lisans değil doktora eğitimlerine de ağırlık verdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Nazım Ekren : "Finans enstitüsünde 6 yüksek lisans, 3 doktora eğitimi veriliyor. Doktora eğitimlerinin odaklandığı alanlar finansal ekonomi, bankacılık, sigortacılık ve risk yönetimi. Yüksek lisans programları ise tezli ve tezsiz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Tezsiz yüksek lisans programlarının ana amacı finans sektörlerinde çalışan profesyonellerin yeni gelişmeleri, yaklaşımları ve teorileri öğrenebileceği bir model oluşturmaktı. Buna odaklanarak hazırladık. Daha başarılı, daha etkin ve daha verimli bir sonuç alabilmek için ise Türkiye'de finansal hizmetler sektöründe kamu otoritesi rol ve fonksiyonu veren kuruluşlarla ve üst kurullar ile anlaşmalar yaptık" şeklinde konuştu.

    Prof. Dr. Nazım Ekren aynı zamanda meslek odaları meslek kuruluşları ve finansal hizmetler sektöründe oluşmuş birliklerle protokoller düzenlediklerinin altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti:

    "Örneğin bu sene açacağımız tezsiz yüksek lisans programında bankacılık eğitiminin yanında öğrencilerimiz arzu ederler ise uzmanlık alanlarını da kendileri seçecek. Şöyle ki; ticari bankacılık alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimiz ticari bankacılığı tercih edecek, katılım bankacılığı ya da faizsiz bankacılık alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimizde bu modeli seçerek yüksek lisans eğitimi bittikten sonra hem teorik anlamda iyi bir bankacılık eğitimi almış olacak hem de uygulama bazında mezuniyet sonrasında çalışacakları kurumlarda kendi işlerini kolaylaştıracak uygulama becerilerini kazanmış olacaklar"

    İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü hakkında adaylara bilgiler aktaran Prof. Dr. Nazım Ekren son olarak şunları söyledi: "Özetle anlatmak gerekir ise Finans Enstitüsü finansal hizmetler sektöründeki bütün oyuncularla iş birliği içerisinde, sektörün ihtiyacı olan kalibrasyon ve kalite de finansal hizmetler sektörüne yönelik programlar üretiyoruz"

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Nazım Ekren Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title