Haberler

İstanbul Ticaret Odası'ndan 'Boğaziçi Lüferi'ne coğrafi işaret tescili

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'Boğaziçi Lüferi'nin İTO adına coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu. Bu tescil, İstanbul'un kültür zenginliğine ve marka değerine katkı sağlayacak.

İstanbul Ticaret Odası'nın başvurusu üzerine, 'Boğaziçi Lüferi'nin İTO adına coğrafi işaret tescili gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'Boğaziçi Lüferi'nin İTO adına coğrafi işaret tescili aldığını bildirdi. Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul mutfağı ve deniz kültürünün vazgeçilmezi olan Boğaziçi Lüferi'nin tescili, megakentin kültür zenginliğine ve marka değerine katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

İstanbul Coğrafi İşaret Konsorsiyumu paydaşlarının desteği ile sürdürülen çalışmalar sonucunda, "Boğaziçi Lüferi" ile ilgili hazırlık süreci tamamlandığını belirten Avdagiç, mesajının devamında şunları kaydetti: "Boğaziçi Lüferi'nin İstanbul Ticaret Odası adına, Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde coğrafi işaret tescili gerçekleşti. Şimdi İstanbul Ticaret Odası olarak, İstanbul'un potansiyel coğrafi işaretli ürünlerinin tespiti ve tesciline yönelik çalışmalarımıza daha büyük bir heyecanla devam edeceğiz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şekib Avdagiç İstanbul İto Kültür Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title