Haberler

İstanbul Kuyumcular Odası, Özbekistan'da kuyumculuk sektörünün gelişmesi için çalışıyor

Güncelleme:

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), Özbekistan'da kuyumculuk sektörünün gelişmesi amacıyla Türkiye'nin bu alandaki deneyimlerini aktarmak için Özbek yetkililerle ortak çalışma yürütüyor.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), Özbekistan'da kuyumculuk sektörünün gelişmesi amacıyla Türkiye'nin bu alandaki deneyimlerini aktarmak için Özbek yetkililerle ortak çalışma yürütüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İKO, dünyanın ilk 10 altın üreticisi arasında bulunan Özbekistan'ın kuyumculuğunun gelişmesi ve ülkede yasal altyapısının kurulması için ortak çalışma yürütüyor.

Karşılıklı işbirliği kapsamında geçen ay Özbekistan'dan gelen heyeti ağırlayan İKO yönetimi, ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in daveti üzerine bu ülkeye giderek çeşitli temaslarda bulundu ve Taşkent, Namangan ve Semerkand kentlerindeki kuyumcu işletmelerini yerinde inceledi.

İşbirliğinin temeli İstanbul'da atıldı

Ülkelerinde kuyumculuk sektörünün gelişmesi için Türkiye'nin bu alandaki deneyimlerinden yararlanmak isteyen Özbekistan heyeti, Ankara'daki temaslarının ardından İstanbul Kuyumcular Odası'nı ziyaret ederek, İKO Başkanı Mustafa Atayık ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşme gerçekleştirmişti.

Özbekistan heyeti, İKO Başkanı Atayık ve yönetim kurulu üyeleriyle sektörlerarası işbirliği ve Özbekistan kuyumculuk sektörünün yasal ve teknolojik altyapısının kurulması için karşılıklı işbirliği imkanlarını masaya yatırdı. Yapılan bu görüşme, kısa sürede meyvesini verdi ve İKO yönetimi, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in daveti üzerine Özbekistan'a gitti.

Ortak bir yol haritasının çizilmesi planlanıyor

İKO Başkanı Atayık ve yönetim kurulu üyelerinin Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile yaptığı görüşmede, "Yeni Özbekistan" projesi kapsamında, İKO'nun sahip olduğu birikim ve imkanlar sayesinde Özbekistan'ın kuyumculuk sektörünün gelişmesine katkı sunmak amacıyla birlikte çalışma kararı alındı.

İstanbul Kuyumcular Odası heyeti, Özbekistan ziyaretinde ayrıca, bir mücevher şirketinin üretim tesisinin açılışına da katıldı. İşbirliği kapsamında gelecek ay içinde karşılıklı heyetlerarası yapılacak görüşmeler ve ortak çalışmalar sonucunda tüm ülke kurum ve kuruluşlarıyla ortak yol haritasının çizilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Kuyumcular Odası Özbekistan İstanbul Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title