Haberler

İstanbul'da Yenilenen İSFALT Mahmutbey Asfalt Üretim Tesisi Açıldı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen İSFALT Mahmutbey Asfalt Üretim Tesisi'nin açılışı yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, son yağışlarda İstanbul'un belli noktalarında yoğun yağış olduğunu belirterek, şehirlerin bu tür yağışlara hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, asfalt üretim tesisinin eski teknolojiye sahip olduğunu ve yenileyerek çevreci, enerji verimliliği yüksek bir hale getirdiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yenilenen İSFALT Mahmutbey Asfalt Üretim Tesisi'nin açılışı yapıldı.

Bağcılar'daki tesiste düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son yağışlarda İstanbul'un belli noktalarında metrekareye 130, kimi noktalarda ise 150 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Bu yağış oranının normalde bir ayda yağan yağmur miktarının çok daha üzerinde olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Biz bu yağışı iki saatte aldık. Bu ne demek oluyor? Bir bahane olsun diye anlatmıyorum bunu. Bundan sonra artık görüyoruz ki şehrimiz, ülkemizin başka noktaları, dünyanın başka noktaları, yağışları böyle yaşayacak. Stratejilerimizi ona göre oluşturmalıyız." diye konuştu.

İmamoğlu, asfalt üretim tesisinin eski teknolojiye sahip olduğunu, 36 yaşını aştığını, işletme ömrünü tamamladığını dile getirdi.

Bu tesisi en son teknolojiyle yenileyerek, enerji verimliliği ve kapasitesi yüksek, çevreci, tam otomasyonlu bir hale getirdiklerine dikkati çeken İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Bu tesisimizde hayata geçen bu yeni teknolojiyle hem çevresel etkiyi azaltıyor hem de üretim verimliliğini artırıyor. Üretim kapasitesinin 1,5 kat arttığı, karbon salımının yüzde 65'e yakın azaldığı ve enerjinin de yüzde 60 civarında azaldığı bir tesisin varlığı gurur verici. Tabii en somut anlamı İstanbullular için kaliteli, kalıcı asfalta olan ihtiyacı azaltacak, asfaltlama çalışmalarını yapma konusunda da insanlarımızın hayatını zorlaştıran o çalışma anlarını da azaltacak bir süreci hayata geçirmek olacak."

Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyetin butonlara basmasıyla, fabrikada üretilen ilk asfalt kamyonlara yüklenmeye başlandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Mahmutbey İstanbul Belediye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title