Haberler

İstanbul'da ekmek tarifesi güncellendi! Fiyat aynı ama gramaj değişti

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası'nın aralık ayı meclis toplantısında, azami ekmek fiyat tarifesi güncellendi. Daha önce 200 gram için 8 TL olarak belirlenen azami ekmek fiyat tarifesi "210 gram ekmek için azami 8 TL olacak" şeklinde değiştirildi.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)aralık ayı meclis toplantısında, kasım ayında alınan " İstanbul'da 1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak" şeklindeki karar yeniden değerlendirildi. Toplantıda, İstanbul'da azami ekmek fiyatı "210 gram için 8 TL" olarak belirlendi. Karar oy birliğiyle alındı.

AYNI FİYATA 10 GRAM DAHA FAZLA EKMEK

Alınan kararla ekmeğin fiyatı değişmezken gramajı artırıldı. Böylece İstanbul'da vatandaş 8 liraya 10 gram daha fazla ekmek almış olacak.

VALİ GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI SONRASI DENETİMLER SIKLAŞTI

İstanbul Valisi Davut Gül, geçen günlerde yaptığı açıklamada, İstanbul'da ekmek fiyatlarındaki değişkenliğe vurgu yapmıştı. Bunun ardından da İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde fırın denetimleri gerçekleştirmiş ve yüksek fiyat tespit edilen 100'den fazla fırın için tutanak tutulmuştu.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İstanbul Aralık Ekmek İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

bülent iyigün:

denetim olsa ceza caydırıcı olsa milleti kimse kazıklayamaz fakat her zaman olan biz düşük maaş alan emeklilere oluyor fırından 250 gr ekmeği 10 tl,ye aldım şok markette tarttım 225 gr. geldi yani anlayacağınız herkes milliyetçi gibi gözüksede milleti düdüklemekten vaz geçmiyor..

20
1
yanıtYanıtla
Yazıkk:

Ne demek bu çalıyorum ama görme

18
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Bu millete içi boş ekmekte versen fark etmez

4
1
yanıtYanıtla
Mustafa Acar:

Rastgele fırın değil tüm fırınlar hergün denetlenmeli nasıl mı denetleme görevlisi fırından ekmek alır arabasındakı terazide tartar vs istenirse çözüm bulunur toplanan ekmekler fakirlere dağıtılır

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title