Haberler

İstanbul-ankara Hattında Büyük İndirim

İstanbul-ankara Hattında Faaliyet Gösteren Otobüs Firmaları Arasındaki Rekabet, Lüks Hizmet Veren Firmalar ile Diğer Firmalar Arasındaki Fiyat Farkının da Kapanmasına Neden Oldu.

İstanbul-Ankara hattında faaliyet gösteren otobüs firmaları arasındaki rekabet, lüks hizmet veren firmalar ile diğer firmalar arasındaki fiyat farkının da kapanmasına neden oldu.

Ulusoy, Varan ve Boss gibi bir dönem neredeyse uçak fiyatına yakın fiyatlarla yolcu taşıyan firmalar, düzenledikleri kampanyalarla bilet fiyatlarını 33 YTL'ye kadar düşürdü.

Şehirlerarası otobüs firmalarının İstanbul-Ankara hattında sürdürdükleri rekabet, bilet fiyatlarının 25 YTL'ye kadar düşmesine neden oldu. Özellikle Bolu Tüneli'nin çift yönlü olarak trafiğe açılmasının ardından, İstanbul-Ankara hattında yeni kampanyalarla müşteri çekmeye çalışan otobüs firmalarının bilet fiyatları 25 YTL ile 39 TL arasında değişiyor.

BİR ZAMANLAR NEREDEYSE UÇAK FİYATINAYDI

Bu arada, otobüs firmaları arasındaki rekabet lüks hizmet veren firmalar ile diğer firmalar arasındaki fiyat farkının da kapanmasına neden oldu. Ulusoy, Varan ve Boss gibi bir dönem neredeyse uçak fiyatına yakın fiyatlarla yolcu taşıyan firmalar, düzenledikleri kampanyalarla bilet fiyatlarını 33 YTL'ye kadar düşürdü. Ulusoy, yakın döneme kadan 48 YTL olan İstanbul-Ankara hattındaki tek kişilik yolcu bileti fiyatını 33 YTL'ye indirirken, aynı hatta Varan 35 YTL, Boss ise 39 YTL'den yolcu taşıyor.

BİLET FİYATI 25 YTL'YE KADAR İNİYOR

Öte yandan aralarında Kamil Koç, Hidayet, Metro, Pamukkale ve Nilüfer firmalarının da bulunduğu pek çok şehirlerarası otobüs firması, İstanbul-Ankara hattında çeşitli indirimler ve promosyonlarla yolcu çekmeye çalışıyor. Kamil Koç ve Metro Turizm, söz konusu hatta 33 YTL'den bilet keserken, Nilüfer Turizm 32 YTL, Pamukkale ve Hidayet Turizm ise 25 YTL'lik fiyatlarla hizmet veriyor.

BOLU DAĞI GÖZDEN DÜŞTÜ

Yapım aşaması uzun yıllar süren ve nihayet 23 Ocak'ta İstanbul-Ankara yönü, 7 Mayıs'ta da Ankara-İstanbul yönü trafiğe açılan Bolu Tüneli ile iki kent arasındaki ulaşım ortalama 4.4-5 saate inerken, otobüs firmaları bu mesafeyi yaklaşık 5-5.30 saatte alıyor. Tünelin faaliyete geçmesi ile Bolu Dağı'ndaki turistik dinlenme tesislerine olan ilgi oldukça azalırken, otobüs firmalarının çoğu İstanbul-Ankara arasını "express" seferlerle hiç durmadan katediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title