Haberler

İsmar, Yüzde 50 Büyüdü

Güncelleme:

Akyürek Holding iştiraklerinden İsmar Marketler zinciri, Hedef Gruba ait Reyon Marketler Zincirini satın aldı.

Yarım asırlık bir geçmişe sahip Akyürek Holding, bugün üç ana iş kolunda ve yedi ayrı şirketiyle faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Holding'in perakende mağazacılığında faaliyet gösteren şirketi İsmar Marketler Zinciri, geçen yıl perakende dinamikleri ve müşteri beklentileri doğrultusunda yeniden yapılanma ve büyüme kararı almıştı. Bu yıl da aynı hedefi sürdüren İsmar Mart ayı içinde görüşmeleri tamamlayarak Hedef Grup'a ait Reyon Marketler Zinciri'ni satın aldı ve yüzde 50 büyüdü.

Sektöre yeni bir anlayış getirerek, mağazacılık, tedarik ve satış yöntemleriyle fark yaratmayı öngören İsmar, Reyon'un İstanbul'da bulunan toplam 24 mağazasını bünyesine kattı. İsmar Genel Müdürlüğüne iki ay önce atanmış olan Can Özbay satın almayla beraber İsmar'ın yüzde 50 büyüyeceğine dikkat çekiyor. Toplam bin 300 personeliyle, marketçilik sektöründeki her kategoride 'en uzman' kurum olma hedefini taşıdıklarını ifade eden Özbay ayrıca, üstün hizmet kalitelisi ve uygun fiyat politikasıyla hedef kitleye ulaşacaklarının da müjdesini veriyor.

2013 yılında özellikle gıda perakendesinde birleşmelerin ve satın almaların devam edeceğini, sektörün bu yönde geliştiğini dile getiren Akyürek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek de: "Holding olarak, perakendede organik büyümenin yanı sıra satın almalara da sıcak bakıyoruz." dedi. Gelecek döneme ilişkin satın almaların devam edeceği sinyalini de veren Akyürek, İsmar Marketler Zinciri'nin yanı sıra; hızlı tüketim ürünleri pazarlama ve dağıtımında Akyürek Pazarlama, Birlik Toptan Satıs Mağazaları ve tarım sektöründe de Taco Tarım'a odaklandıklarını belirtti. 2012 yılında yüzde 21 büyüme ile 1.520 milyar TL ciroya ulaşan Holding, bu yıl da aynı seviyelerde büyümeyi hedefliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek, belirledikleri üç ana iş kolundaki gelecek hedeflerine ilişkin de şunları söyledi: "Son üç yılda yüzde 20'lerde bir büyüme gerçekleştirdik ve önümüzdeki dönemde de aynı seviyelerde olmasını planlıyoruz. 2012'de 1.5 milyar TL olan konsolide ciromuzu, 2015 sonuna kadar artırarak 2.5 milyar TL'ye çıkartmayı hedefliyoruz."

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Can Özbay İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title