Haberler

İsdemir'deki Grev

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, 15 Temmuz'da başladıkları grevden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "En sonunda biz kazanacağız" dedi.

Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, 15 Temmuz'da başladıkları grevden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "En sonunda biz kazanacağız" dedi.

Gül, İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR) greve başlayan işçilerin Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda kurduğu çadırı ziyaret etti.

15 Temmuz'da sendika olarak greve başladıklarını ve grev meselesinin ücret meselesinin ötesinde zihniyet meselesi olduğunu ifade eden Gül, "Dik duruşumuzda haklı olduğumuz ve inandığımız bu davada işçi arkadaşlarımla birlikte yol alıyoruz. Bu süreçte yasalara uyduğumuz grev kanunlarına uygun bir şekilde devam etmeliydi. Üzülerek belirteyim ki, görüşmelerin devam ettiği bir süreçte İSDEMİR Genel Müdürü ve yönetimin yanlış uygulamaları bizleri hak arayışında farklı bir noktaya getirdi. Sendikacılık dönemimde en sert konuşmaları yapmak zorunda kaldım. Bu konuşmalar için üzülsem de işçi arkadaşlarımın haklı mücadelesi için gereken tüm konuşma ve davranışları yapmaktan kaçınmayacağım. İSDEMİR yönetimiyle yaptığımız görüşmelerden netice alamadık. Görüşmelerimizin ardından arkadaşlarımın haklarının çiğnendiğini gördük. İşçi arkadaşlarım biz haklı yoldayız. Bizi tüm Türkiye biliyor. Bu dik yürüyüşümüzden vazgeçmeyeceğiz ve en sonunda biz kazanacağız" dedi.

İşçilere destek veren CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, "İşçi arkadaşlarımızın bu haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olacağız. Herkes bu memlekette alın terinin karşılığını alabilir duruma gelmelidir" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cengiz Gül İsdemir İsdemir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title