Haberler

İsdemir'de Grevin Milli Ekonomiye Günlük Zararı 3 Milyon Dolar

İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, İSDEMİR'deki grev nedeniyle Türkiye ekonomisinin günde 3 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, İSDEMİR'deki grev nedeniyle Türkiye ekonomisinin günde 3 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan, basına verdiği iftar davetinde İSDEMİR'deki grevle ilgili konuştu. Özhan, grev nedeniyle üretimin durmasının Türkiye milli ekonomisine günlük 3 milyon dolar zarar verdiğinin altını çizdi. Özhan, grevin sebebini şu ana kadar anlayamadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İçinden geçtiğimiz süreç benim için şirketim ve Türkiye için sıkıntılı bir süreç. Aklımıza gelmeyen başımıza geliyor şu anda bir grev süreci yaşıyoruz nasıl bir grevdir neden bu greve gidildi anlamış çözmüş değilim. İSDEMİR'in geçmişine baktığımızda hep zararda olduğunu görürüz. İSDEMİR'in Erdemir'e devir edildiği tarihe kadar geçen süreçte 3.8 milyar dolar zarar ettiğini görüyoruz. Bazı yıllar var cirosundan gazla zarar etmiş Biz herkesin zarar ettiği dönemde zarar etmedik 29 milyon TL gibi küçükte olsa kar ettik. İSDEMİR'in ülke ekonomisine katkısı çok büyük. İSDEMİR'in 2012 yılında milli ekonomiye yaptığı katma değer 1 milyar 12 milyon dolar'dır. 4 milyon 600 bin ton ürün üretmek suretiyle İSDEMİR geçtiğimiz yıl milli ekonomiye 1 milyar 12 milyon dolar katkı sağlamıştır. Grev nedeniyle üretimin durduğu fabrikada bu şu anlama geliyor. İSDEMİR'in üretiminin durması nedeniyle milli ekonomiye günlük 3 milyon dolar zarar vermesi anlamına gelmektedir" dedi.

"ÇELİK SEKTÖRÜ KRİZDE 5 KURUŞ VERECEK HALİMİZ YOKTUR"

Çelik sektörünün halen krizde olduğunun altını çizen Özhan, bu durumda 5 kuruş zam yapacak durumlarının olmadığını belirterek, "Çelik sektörü zararda olmasına rağmen biz işçilerimize 126 bin kişinin imza attığı MES sözleşmesindeki rakamın aynısı bizde zam olarak verdik. Fakat bu kriz ortamına rağmen bizden yüzde 51'lik oranında istenilen zammı biz halen anlayamadık anlayan varsa lütfen anlatsın. Hiç kimse bizden bu durumdayken yüzde 51'lik zam beklemesin çünkü sektör zararda İSDEMİR zararda. Bu grevin bir kazananı var elbet ve bulacağız ama bu durumda devlet kaybediyor, işçiler kaybediyor, bölge ekonomisi kaybediyor. 2009 yılında krize rağmen işçilerimiz evlerine ekmek götürebilsinler diye 876 milyon lira zarar etmek pahasına işçilerimizi çalıştırdık. Biz işçilerimizin yine evlerine ekmek götürmesini istiyoruz ama bugün işçiler dışarıda evlerine ekmek götüremiyorlar ise bunun sebebi İSDEMİR ve Erdemir grubu değildir" şeklinde konuştu.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR) 7 ay süren görüşmelerde toplu sözleşme anlaşması sağlanamaması üzerine, Hak-İş'e bağlı Çelik-İş Sendikası tesislerde greve gitti. Üretimin tamamen durduğu fabrikada, toplu iş sözleşmeleri 5 bin 300 işçiden 4 binini kapsıyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İsdemir İsdemir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title